Δύο σημαντικοί λόγοι για να πιείτε φραπέ!



Όταν οι Έλληνες λένε «πάμε για ένα καφέ», το πιο πιθανό είναι ότι ο καφές που θα πιουν θα είναι φραπέ. Αν το ούζο είναι το «εθνικό μας ποτό», τότε ο καφές φραπέ είναι σίγουρα το εθνικό μας ρόφημα καφέ.

Ο στιγμιαίος καφές, με τον οποίο φτιάχνεται το φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σας. Λίγοι το γνωρίζουν αυτό και αν το γνώριζαν, τότε ίσως να μην έπιναν άλλο είδος καφέ, ειδικά το καλοκαίρι που, όπως και αν το κάνουμε, «τραβιέται» περισσότερο ο κρύος καφές.

Και αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να... επιβάλλεται να πίνετε φραπέ! Δείτε γιατί...

Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη

Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

Καφεΐνη

Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.




Πηγή: pelop.gr