Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Μηδενική» η ποιότητα στέγασης για τους Έλληνες

Ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωσης σε ότι αφορά στην ποιότητα στέγασης του πληθυσμού είναι η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η γαλλική Fondation Abbe Pierre.

Η κατάταξη των χωρών έγινε στη βάση των στοιχείων που έδωσε στη Fondation Abbe Pierre η Eurostat για την ποιότητα της κατοικίας στις χώρες της Ευρώπης.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στο κόστος της στέγασης, στις οφειλόμενες υποχρεώσεις των ενοίκων, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι για τη θέρμανση του σπιτιού τους, στις περιπτώσεις συγκατοίκησης δύο οικογενειών στο ίδιο σπίτι, στις συνθήκες υγιεινής, αλλά και στο ποσοστό των αστέγων στην κάθε χώρα.

Η Fondation Abbe Pierre σημειώνει πως τα συμπτώματα της κακής στέγασης στον πληθυσμό εκδηλώνονται με την έξαρση των αλλεργιών, της βρογχίτιδας, των αναπνευστικών προβλημάτων, της κατάθλιψης και του στρες.

Η σχετική έρευνα που κατατάσσει την Ελλάδα στην 28η θέση στην ΕΕ, περιγράφει ως «εφιαλτική» την κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας κάτι που αποδίδει στις κοινωνικές συνέπειες των προγραμμάτων λιτότητας.

Πρώτη στην κατάταξη της Fondation Abbe Pierre είναι η Φινλανδία, ενώ μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων στην ποιότητα της στέγασης στην Ευρώπη καταγράφουν το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια