Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φοβούνται τουρκική «επίδειξη ισχύος» στο προσφυγικό

Φόβους ακόμα και για δεκαπλασιασμό των προσφυγικών ροών στα ελληνικά νησιά μέσα στον Αύγουστο εκφράζουν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που
ασχολούνται με το προσφυγικό.

Τονίζουν, μάλιστα, πως η μικρή αύξηση που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες προμηνύει μια «επίδειξη δύναμης» της Άγκυρας στην Ευρώπη. Βασική αιτία της ανησυχίας είναι η εθνικότητα των προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία κι έπειτα. Πρόκειται κυρίως για Αφγανούς, Πακιστανούς και Αφρικανούς, με ελάχιστους Σύρους και Ιρακινούς ανάμεσά τους.

Οι πρόσφυγες από τις δύο χώρες που πλήττονται λόγω των πολεμικών συγκρούσεων θεωρούνται αρκετά ενημερωμένοι και γνωρίζουν ότι αν αποπειραθούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, θα βρουν κλειστά τα σύνορα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που προέρχονται από ασιατικές και αφρικανικές χώρες δεν έχουν τους ίδιους ενδοιασμούς, καθώς εξακολουθούν να δελεάζονται από την «καλύτερη ζωή» που ενδεχομένως να τους προσφέρει μια ευρωπαϊκή χώρα.

«Οι άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή τις χώρες της Αφρικής δεν ενδιαφέρονται σε ποια χώρα θα καταλήξουν. Για εκείνους το ταξίδι προς την Ελλάδα είναι απλά ένα βήμα προς την Ευρώπη», δηλώνει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η χώρα μας ενδέχεται να αντιμετωπίσει μια νέα προσφυγική έκρηξη, μέσα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.

«Πολύ φοβάμαι ότι μέσα στον Αύγουστο θα δούμε μια νέα πολύ μεγάλη αύξηση, δηλαδή να φτάσουμε να έχουμε μέχρι και 10.000 ή 15.000 εισόδους σε ένα μήνα, από τους περίπου 1.500 που είχαμε τους τελευταίους μήνες. Η Άγκυρα μπορεί να επιλέξει να κάνει μια επίδειξη δύναμης στους Ευρωπαίους μέσω του προσφυγικού, για πολιτικούς λόγους», προσθέτει ο Νικ. Κανάκης.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS






του Αλέξανδρου Κόντη
real.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια