Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είναι υποχρεωτική ή προαιρετική η κράτηση στο ΤΠΔΥ και για ποιες κατηγορίες αστυνομικών; Τι υποστηρίζει ο Βασίλης Πανταζής

Εγρήγορση και προβληματισμό προκάλεσε στο αστυνομικό προσωπικό και στον συνδικαλισμό η ανάρτηση επιστολής αναγνώστη με συνημμένα τα αντίτυπα τραπεζικής ενημέρωσης  ( ΕΔΩ )από τα οποία παρουσιάζεται αυταπόδεικτα το πετσόκομμα στο μέρισμα του πολιτικού προσωπικού, σε ποσοστό 35%!!! 

Στο θέμα υπήρξε παρέμβαση ενημέρωσης του αντιπροέδρου οικονομικών της ΠΟΑΣΥ, Βασίλη Πανταζή, η οποία έγινε γνωστή μετά από αλυσίδα δημοσιευμάτων στο ίντερνετ.

Εμείς την μάθαμε από ανάρτηση του γεν. γραμματέα Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Καλευρά, ο οποίος γράφει τα εξής:    

"Ενημέρωση του Χύτα Κων/νου - Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, για το ζήτημα του αν η κράτηση – ασφάλιση στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) είναι υποχρεωτική ή προαιρετική και εφόσον είναι προαιρετική αν μπορεί να διακοπεί. Επειδή τα ερωτήματα των μελών της Ένωσης Αθηνών είναι πολλά, απευθύνθηκα στον φίλο ΠΑΝΤΑΖΗ Βασίλειο - Αντιπρόεδρο Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος μου απέστειλε το κάτωθι κείμενο και παρακαλώ για την ενημέρωσή σας.:

"Τις τελευταίες ημέρες, ένα ερώτημα που απασχολεί έντονα τους συναδέλφους μας, είναι το ερώτημα για την κράτηση υπέρ του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) που βλέπουμε σε μηνιαία βάση στα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών μας και συγκεκριμένα αν η κράτηση – ασφάλιση στο εν λόγω Ταμείο είναι υποχρεωτική ή προαιρετική και εφόσον είναι προαιρετική αν μπορεί να διακοπεί;;;
Το ως άνω ερώτημα μας απασχόλησε και στο πρόσφατο παρελθόν (2010), εκεί κάπου στις αρχές της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα μετά την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησής μας (κυρίως των νέων συναδέλφων, με την εισαγωγή του 60ου έτους ηλικίας ή τα 40 έτη υπηρεσίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και την άμεση καταβολή της σύνταξης), με αποτέλεσμα η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να γίνεται αποδέκτης σωρείας προφορικών και έγγραφων ερωτημάτων και προς απάντηση αυτών να εκδώσει το υπ’ αριθμ. 1543Α/10/826048 από 25-11-2010 έγγραφό της και να το αποστείλει μέσω POL σε όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος.
Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα, αν η κράτηση υπέρ του Τ.Π.Δ.Υ. είναι προαιρετική ή υποχρεωτική, είναι η εξής:
Για τους Αστυνομικούς, Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριακούς Φύλακες που ανήκουν στα Ταμεία της τέως Αστυνομίας Πόλεων (Α.Π.) η ασφάλιση στο Τ.Π.Δ.Υ. είναι υποχρεωτική και για τους αντίστοιχους νέους (κατάταξη στο Σώμα μετά την 01-01-1993) που ανήκουν στα Ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής (Ε.Χ.) η ασφάλιση στο Τ.Π.Δ.Υ. είναι προαιρετική.
Και στις δύο (2) προαναφερθείσες περιπτώσεις (υποχρεωτική και προαιρετική), δεν υπάρχει πρόβλεψη από τον νομοθέτη για παύση, αναστολή ή κατάργηση της ασφάλισης στο Τ.Π.Δ.Υ. και συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα να διακοπούν οι κρατήσεις υπέρ του εν λόγω Ταμείου.
Επίσης, δε δύναται να ανακληθεί η αίτηση για προαιρετική ασφάλιση στο Τ.Π.Δ.Υ. που υπεβλήθη από έκαστο ασφαλισμένο συνήθως στις αρχές του ασφαλιστικού του βίου.

Βασίλειος Ν. Πανταζής
Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ. "
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια