Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα μαλλιά χαρίζουν ομορφιά και νεανικότητα στους άνδρες




Η τριχόπτωση είναι μία κατάσταση αρκετά συχνή στον ανδρικό πληθυσμό. Παρόλο που δεν επηρεάζει την υγεία τους, έχει αρκετές επιπτώσεις στον ψυχικό τους κόσμο. Άνδρες, όμως, με αραίωση του τριχωτού της κεφαλής, οι οποίοι προχώρησαν σε μεταμόσχευση μαλλιών για την αντιμετώπισή της, τελικά βγαίνουν κερδισμένοι. Αμερικανική μελέτη έρχεται να το επιβεβαιώσει, καθώς διαπίστωσε ότι όσοι έχουν επιλέξει αυτή τη διαδικασία αντιμετώπισης της τριχόπτωσης δείχνουν ωραιότεροι και νεότεροι.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου JAMA Facial and Plastic Surgery, όταν μια ομάδα ανθρώπων κλήθηκε να αξιολογήσει φωτογραφίες ανδρών πριν και μετά την μεταμόσχευση μαλλιών, τους χαρακτήρισαν πιο όμορφους και νεότερους μετά την εμφύτευση. Επίσης, είπαν ότι οι άνδρες έδειχναν περισσότερο επιτυχημένοι και προσεγγίσιμοι μετά την πύκνωση των μαλλιών τους.

Όπως εξηγεί η Δρ Λίσα Ισι, από την Ιατρική Σχολή «Johns Hopkins» της Βαλτιμόρης, η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών διαφοροποιείται από γιατρό σε γιατρό, αλλά γενικά η διαδικασία περιλαμβάνει την λήψη τριχών από το πίσω μέρος της κεφαλής και την εμφύτευσή τους στα σημεία που παρατηρείται η αραίωση.

«Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και δεν είχαν ποτέ ως τώρα τεκμηριώσει το επιστημονικό όφελος της διαδικασίας αυτής. Και αυτή η έλλειψη στοιχείων για το πόσο τελικά βελτιώνει την εξωτερική εικόνα των ασθενών δημιουργούσε πάντα προβλήματα, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι ζητούν πάντα συγκεκριμένες εκτιμήσεις για την επιτυχία της διαδικασίας» λέει η Δρ Ισι.

Έτσι η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της θέλησαν να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις επί του θέματος. Ζήτησαν λοιπόν από 122 εθελοντές, 58 άνδρες και 64 γυναίκες, να παρατηρήσουν 13 ζεύγη φωτογραφιών. Τα επτά ζεύγη έδειχναν άνδρες πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών και τα άλλα έξι φωτογραφικά ζεύγη άνδρες που δεν είχαν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών ή άλλη σημαντική κοσμετολογική διαδικασία.

Οι εθελοντές έπρεπε να βαθμολογήσουν κάθε εικόνα ως προς την ηλικία, την ελκυστικότητα, την προσιτότητα και την επιτυχία. Οι κριτές είδαν ότι οι άνδρες που είχαν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών έδειχναν περίπου τέσσερα χρόνια μικρότεροι στην μετά τη διαδικασία φωτογραφία. Επίσης, είπαν ότι αυτοί οι άνδρες έδειχναν πιο ελκυστικοί, επιτυχημένοι και προσιτοί μετά τη μεταμόσχευση.

«Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα μαλλιά σχετίζονται με την επαγγελματική επιτυχία και την εμπιστοσύνη» σχολιάζει ο Δρ Τζέφρι Επστέιν, από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, στο άρθρο του JAMA Facial and Plastic Surgery.

Πάντως, η Δρ Ισι σπεύδει να παραδεχθεί ότι το δείγμα της μελέτης ήταν μικρό και ήδη σχεδιάζει επανάληψη του πειράματος σε μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων προς επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.





Πηγή: health.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια