Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας για την αναδιάρθρωση

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας
Η Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας ενημερώνει για τη θέση της σχετικά με την αναδιάρθρωση

 Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Την 19/08/2016 απεστάλη στις αστυνομικές υπηρεσίες το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, στο οποίο  καθορίζονται, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, οι υπηρεσίες που θα παραμείνουν μετά την ψήφισή του, καθώς επίσης και οι υπηρεσίες που καταργούνται, συγχωνεύονται ή υποβαθμίζονται.

  Για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, προβλέπεται η υποβάθμιση των αστυνομικών τμημάτων Γραβιάς και  Δελφών  σε αστυνομικούς σταθμούς, η συγχώνευση του Τμήματος Τροχαίας Ιτέας και του σταθμού τουριστικής Αστυνομίας Ιτέας  με το Αστυνομικό τμήμα Ιτέας και η κατάργηση των Αστυνομικών σταθμών Γαλαξιδίου και Ερατεινής, ενώ διατηρούνται ως έχουν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

  Η ένωσή μας οφείλει να επισημάνει τα κάτωθι επί του προτεινόμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας:

 1ον  Το προτεινόμενο σχέδιο δε συμβαδίζει με τα όσα μας εξαγγέλθηκαν κατά την παρουσίαση του αρχικού σχεδίου την 18/11/2015 στη Λαμία για την τότε πρόθεση της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας, ώστε να μην υπάρχει ΄΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ΄΄, καθόσον θεωρούμε ότι εφόσον τα αστυνομικά τμήματα που υποβαθμίζονται δεν κατάφεραν να επανδρωθούν κατάλληλα όταν έπρεπε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανδρωθούν  κατάλληλα και σίγουρα θα λειτουργούν ως ΄΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ΄΄,  τώρα που θα υποβαθμιστούν  σε αστυνομικούς σταθμούς.

  2ον   Στο  προτεινόμενο σχέδιο δεν διευκρινίζεται το πώς και το πού θα κατανεμηθούν οι οργανικές θέσεις των  υπό κατάργηση υπηρεσιών και των εναπομεινάντων, υποβαθμισμένων και μη, καθώς επίσης δεν καθορίζονται ποιες αρμοδιότητες και εντός ποιών γεωγραφικών ορίων θα ασκούνται και από ποια υπηρεσία, αλλά και ποιες αρμοδιότητες θα έχουν οι υπηρεσίες με τη νέα τους μορφή. Επιπλέον, δε διασφαλίζεται το εάν οι υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις θα παραμείνουν και μετά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ως κενές ή θα καταργηθούν και δεν θα μεταφερθούν στις νέες υπηρεσίες.

3ον  Στο εν λόγω σχέδιο δεν προβλέπεται πουθενά η αναδιάρθρωση διαφόρων αρμοδιοτήτων ξένων ως προς το  καθαυτό αντικείμενο της Ελληνικής Αστυνομίας ( π.χ. επιδόσεις δικογράφων, αρμοδιότητες της καταργηθείσας δημοτικής αστυνομίας, διάφορες διοικητικές πράξεις του Δημοσίου, μεταγωγές κρατουμένων,  κ.α.), με αποτέλεσμα οι ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης να μην μπορούν να καλυφθούν αποτελεσματικά.

  Η ένωσή μας έχει πολλάκις αναφερθεί στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας και επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση την πάγια θέση της που είναι η παραμονή όλων των υπηρεσιών της Φωκίδας και η άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, όσων έχουν απομείνει δηλαδή  μετά το νόμο 4249/2014 που κατήργησε 6700 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού σε όλη την επικράτεια.

 Επιπλέον, οφείλουμε να τονίσουμε και την άμεση ανάγκη θέσπισης οργανικών θέσεων για τις ομάδες  Ε.Π.Τ.Α, Π.Κ.Ε. ΔΙ.ΑΣ. και Κ.Α.Μ., οι οποίες υφίστανται σε όλη την επικράτεια.

  Άποψή μας είναι ότι το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης, είναι απλά ένα σχέδιο μείωσης του προσωπικό και μόνο.
                                            

                                          ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                           Ο                                                                                           Ο

              Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                                         ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος