Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι προβλέπει το σχέδιο του αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. για την "απόσυρση" αστυνομικών, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών από στόχους ..."πολυτελείας"

Επιχειρηματίες, πρώην βουλευτές, δικαστικοί και δημοσιογράφοι. Ένας επαγγελματικός κύκλος ανθρώπων που κάνει συστηματική αφαίμαξη ισχυρής αστυνομικής δύναμης και
στόλου οχημάτων, χωρίς σε όλες τις περιπτώσεις να δικαιολογείται ο φόβος του αυξημένου κινδύνου.

Κάποιοι δε, χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς συνοδούς για να ενισχύσουν το ... ονόρε, το πρεστίζ και το ίματζ μέσα μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον δραστηριοποίησης.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία, έχουν στα χέρια τους κι επεξεργάζονται ένα πλήρες πακέτο αξιολόγησης δεδομένων, στο οποίο περιγράφεται ως περιττή η απασχόληση του ενός στους τρεις αστυνομικούς στη φύλαξη τέτοιου είδους φαινομελογικών στόχων. Και τους περιγράφουμε ως φαινομενολογικούς, καθώς η επίκληση της αναγκαιότητας είναι επίπλαστη.

Από τους περίπου 2.500 στόχους που φυλάσσονται σήμερα, το σχέδιο προβλέπει την "απόσυρση" κάτι παραπάνω από τους 800, ενώ εξετάζεται επίσης η εξοικονόμηση περίπου 80 αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, από ένα σύνολο σχεδόν ... 400 (!!!) που διατίθενται ως μέσα μεταφοράς ή ως συνοδευτικά.

Θυμίζουμε επίσης ότι στο σχέδιο νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας, υπάρχει η πρόβλεψη της μεταφοράς του 5ου τμήματος της κρατικής ασφάλειας στη γενική επισήμων, η οποία βέβαια έχει νομοθετηθεί με Π.Δ. του 2014 αλλά βρίσκεται έκτοτε σε κατάσταση αδράνειας.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια