Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι λιπόψυχοι, η σύλληψη του νεαρού από την Αλβανία και ο καυγάς με τη σύζυγο του πολιτικού

Λιπόψυχοι
Το επάγγελμα του δημοσιογράφου σε φέρνει μάλλον πιο συχνά μπροστά στη λιποψυχία πολλών ανθρώπων που για να διαφυλάξουν τα
μικρο-"κεκτημένα" τους αδιαφορούν ακόμα και για δικούς τους ανθρώπους.
Πριν μία εβδομάδα με ενημέρωσαν ότι ύστερα από έναν καυγά σε πάρκινγκ, ανάμεσα σε σύζυγο πολιτικού (παρουσία του πολιτικού) και έναν 20χρονο Αλβανό παρκαδόρο, ο Αλβανός παρκαδόρος συνελήφθη μετά από μήνυση σε βάρος του και έκτοτε κρατείται μέχρι να απελαθεί. Στην προσπάθεια να διαλευκάνω τι συνέβη μίλησα με το αφεντικό του 20χρονου, ο οποίος δεν έχει άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Αρχικά όντας λάβρος μου εξήγησε πόσο άδικο είναι για τον 20χρονο μεροκαματιάρη να απελαθεί, καθώς δεν έφταιγε για τον καυγά (η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι έφταιγε).
Οι ώρες πέρασαν όμως και το αφεντικό σκέφτηκε 'και τι με νοιάζει εμένα, που να μπλέκω' και έτσι άρχισε να μην απαντά στα τηλεφωνήματα και να μου ζητά να μη χρησιμοποιήσω το όνομά του σε καμία δήλωση. Έτσι, προσπάθησα να μιλήσω με έναν φίλο του 20χρονου για να μάθω αν απελάθηκε τελικά και αν θα μπορούσα να γράψω κάτι στην εφημερίδα. Και εκείνος όμως δεν ήθελε να μιλήσει για το φίλο του αν και ενδεχομένως αν παρουσιαζόταν και η δική του σκοπιά να μπορούσε να βοηθηθεί.
Η "στραβή" (σύλληψη) θεώρησαν και οι δύο ότι έγινε και "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι". Λιποψυχία και πάλι λιποψυχία...


το κείμενο αναρτήθηκε από τον Αλέξανδρο Καλαφάτη στο facebook.
Ο Αλέξανδρος Καλαφάτης είναι δημοσιογράφος, αστυνομικός συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο και στην huffingtonpost.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια