Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Asli Erdogan: Στις Τουρκικές φυλακές χωρίς φάρμακα και νερό!

Η Διεθνής Ενωση Συγγραφέων (PEN) παρακαλεί, όσους συμφωνούν, να υπογράψουν το αίτημα παροχής καλύτερων, ανθρώπινων συνθηκών σε όσους κρατούνται στις
τουρκικές φυλακές μετά και εξαιτίας του πραξικοπήματος του Ιουλίου. Η επιστολή καλεί τους Τουρκικές αρχές να χορηγήσει την απαραίτητη φαρμακευτική υποστήριξη στη βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέα Ασλί Ερντογάν (καμμία συγγενική σχέση με τον Ταγίπ) η οποία κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοι στην Κωνσταντινούπολη.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μέσω των δικηγόρων της η Ασλί Ερντογάν αποκάλυψε ότι της αρνήθηκαν (για πέντε ημέρες) όχι μόνο την ενδεδειγμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή δεδομένου ότι υποφέρει από άσθμα, χρονίζοντα πνευμονικά προβλήματα και διαβήτη) αλλά ακόμη και το νερό, ενώ την έβαλαν να κοιμάται σε στρώμα όπου κάποιος είχε ουρήσει πριν.
Η Ασλί συνελήφθη στις 19 Αυγούστου και τρείς μέρες αργότερα συνελήφθησαν ακόμα 20 εργαζόμενοι στην φιλοκουρδική εφημερίδα Özgür Gündem όπου αρθρογραφούσε και η συγγραφέας. Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και “υπονόμευση της εθνικής ενότητας”.
Η PEN “αναγνωρίζει το δικαίωμα των Τουρκικών αρχών να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος αλλά καλεί τις αρχές να σεβαστούν και να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αεπελευθερώσουν τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να ασκούν ειρηνικά το δικαίωμά τους στην έκφραση, όπως η Asli Erdogan”.

Σίσυ Αλωνιστιώτη
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια