Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη 55χρονος για ηλεκτρονική απάτη κατά ανυποψίαστων πολιτών


Οι καταγγελίες αρκετών πολιτών οδήγησαν σε έρευνα και τελικά ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 55χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας
Προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών για υποκλοπή στοιχείων καρτών πληρωμών τους, οι οποίες και χρησιμοποιήθηκαν για συναλλαγές-κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 55χρονου ημεδαπού για απάτες με υπολογιστή, κατ΄ εξακολούθηση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες, τα στοιχεία των καρτών πληρωμής τους, υποκλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από άγνωστους δράστες στο διαδίκτυο, για την πραγματοποίηση συναλλαγών-κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τα αρμόδια Τραπεζικά Ιδρύματα και τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.
Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε , ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην επίμαχη υπόθεση και προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας του.
Πρωινές ώρες της 26-08-2016 πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 55χρονου στην Αττική και από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του 55χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android:CYBERKID
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

πηγή: iefimerida
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια