Ο εφιάλτης του προσφυγικού επιστρέφει, Πρόβλεψη για 25.000 θέσεις κράτησης στα νησιά, Η γάγγραινα του ασύλου

Στα 5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως)που κρατούνται οι παρατύπως εισελθόντες μετανάστες και πρόσφυγες μετά την
διάτρητη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, κρατούνται 7.193 ξεριζωμένοι Σύριοι και "επήλυδες" "άλλων" ασιατικών κρατών. Το μάξιμουμ της χωρητικότητας είναι 10.000 θέσεις. Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις κορυφαίων παραγόντων του υπουργείου δημόσιας τάξης, πολύ σύντομα, θα απαιτηθούν άλλες 15.000 θέσεις κράτησης!

Όπως σημειώνουν μιλώντας στο bloko.gr, "είναι θέμα χρόνου η οριστική κατάργηση της συμφωνίας καθώς δεν αναμένεται καμία εξέλιξη με το θέμα της τουρκικής βίζας, γεγονός που αποτιμάται πως θα συνοδευτεί με "αγάρροα" κύματα προς τα ελληνική νησιά.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στη Λέσβο κρατούνται 4.846 άτομα, στη Χίο 1.307, στη Σάμο 1.040, στη Λέρο 538 και στην Κω 1.228.

Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται μια αδικαιολόγητη χρονοτριβή και καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο έχουν υποβληθεί 4.686 προσφυγές σε πρώτο βαθμό, από τις οποίες εκκρεμούν για δεύτερη αξιολόγηση πάνω από 2.000 αιτήματα.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι για παράδειγμα στη Λέσβο υπάρχουν 18 αστυνομικοί χειριστές των αιτημάτων ασύλου και 8 πολιτικοί υπάλληλοι, από τους οποίους ο καθένας εξετάζει κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση, από ... 1 αίτημα. Με τέτοιους ρυθμούς όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, διαιωνίζεται στον υπερθετικό βαθμό το πρόβλημα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, για την ιστορία  της στατιστικής, πως τις τελευταίες ημέρες έχουν μπει διαδοχικά από Τουρκία στην Ελλάδα (Έβρο και νησιά) ως εξής:
- στις 26 Αυγούστου 147 άτομα
- στις 27 Αυγούστου 60
-στις 28 Αυγούστου 23
- στις 29 Αυγούστου 149
- και στις 30 Αυγούστου 470

Από τις 20 Μαρτίου που τέθηκε σε "εφαρμογή" η συμφωνία Ε.Ε. Τουρκίας, μεταφέρθηκαν οργανωμένα από τα νησιά σε τουρκικούς καταυλισμούς συγκέντρωσης προσφύγων... 482!!! Σχεδόν δηλαδή όσοι μπήκαν προχθές!!!

.