Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Ιούλιος 2016 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία


Τρεις ανεξάρτητοι οργανισμοί επιβεβαίωσαν ότι ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους ήταν ο πιο θερμός μήνας από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούν αρχεία θερμοκρασίας. Ο
Ιούλιος είναι συνήθως ο θερμότερος μήνας σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι το βόρειο ημισφαίριο έχει μεγαλύτερη μάζα γης και το έδαφος θερμαίνεται πιο γρήγορα και διατηρεί περισσότερη θερμότητα από ό,τι οι ωκεανοί.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, ο Ιούλιος του 2016 ξεπέρασε τον προηγούμενο θερμότερο Ιούλιο, του 2011, κατά 0,1 βαθμό Κελσίου, 0,84 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο, καθιστώντας τον ως τον πιο θερμό από το 1880. Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος από το 1891, και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Κοπέρνικος τον κατέγραψε επίσης ως το θερμότερο από το 1979 που διατηρεί αρχεία.
NASA GODDARD INSTITUTE FOR SPACE STUDIES


Τόσο η NASA όσο και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των Ηνωμένων Πολιτειών (NOAA) ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος ότι το 2015 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Βασιζόμενος στις τάσεις της θερμοκρασίας μέχρι τώρα, ο επιστήμονας κλίματος και διευθυντής του Ινστιτούτου Γκόνταρντ, Γκάβιν Σμιντ, πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα 99% ότι το 2016 θα ξεπεράσει το 2015 σε μέση θερμοκρασία.
Τα πιο ακραία κύματα καύσωνα του Ιουλίου έγιναν αισθητά στη Σιβηρία, τη Μέση Ανατολή και σε μέρη της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με τη NASA.
Στις 21 Ιουλίου, ένα σοβαρό κύμα καύσωνα έπληξε τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοδυτική Ασία, προκαλώντας ένα μετεωρολογικό σταθμό στο Κουβέιτ να καταγράψει θερμοκρασία 54 βαθμών Κελσίου, ίσως την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο ανατολικό ημισφαίριο και την Ασία. Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού θα επανεξετάσει τον αισθητήρα που κατέγραψε τη μέτρηση προτού επαληθεύσει το αποτέλεσμα.



Ναυτεμπορική
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια