Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΑΚΠ για προσφορές υγείας

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, «προσφορά» ιδιωτικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην πώληση υπηρεσιών υγείας. Στόχος η ένταξη των πυροσβεστών
στο σύστημα ιδιωτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με ετήσια συμμετοχή και διάφορες «παροχές» και «εκπτώσεις» στους τιμοκαταλόγους της.
Παρουσιάζεται με έντεχνο τρόπο το «τυράκι» συγκαλύπτοντας έντεχνα τη «φάκα».
Παρά το γεγονός ότι, ακόμα και αν κάποιες «προσφορές» της συγκεκριμένης εταιρίας, παρουσιάζονται ως «πιο φθηνές» σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα εξαιτίας της συνεχόμενης υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, ο στόχος είναι ξεκάθαρος:
Οι ιδιωτικές εταιρίες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας κρατικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με στόχο να κυριαρχήσουν στην αγορά υγείας, με την πώληση του εμπορεύματος του κοινωνικού αγαθού της υγείας.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, για μια ακόμη φορά, συμβάλλει στην  προώθηση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Μετατρέπεται στον καλύτερο διαφημιστή επιχειρηματιών και στο χώρο της υγείας, επιχειρώντας να μας εντάξει στο πελατολόγιό τους. Μας φορτώνει με νέες οικονομικές επιβαρύνσεις. Υπονομεύει τον αγώνα μας για το δικαίωμα στη δημόσια - δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Στη ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Επίσης πρωτοβάθμιες ενώσεις, καθώς και η Ένωση Αξιωματικών (Ε.Α.Π.Σ.), έχουν  εξελιχθεί στους καλύτερους διαφημιστές των εταιριών υγείας,  των ασφαλιστικών εταιριών, εταιριών παροχής ενέργειας κ.ο.κ.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ, στα πλαίσια των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών και στο χώρο της υγείας.
Επέβαλαν τις αλλεπάλληλες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση, τη συρρίκνωση των δημόσιων δομών, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, στις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας. Έχουν στόχο την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης της υγείας, για τους εργαζόμενους και τις φτωχές λαϊκές οικογένειες. Τη δραστική μείωση του κράτους αλλά και της μεγαλοεργοδοσίας από τη χρηματοδότηση, για να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» στο οποίο ανήκει και η υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα εμείς ως πυροσβέστες, εξακολουθούμε να πληρώνουμε πανάκριβα την περίθαλψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι υπόλοιπες παρατάξεις, καθώς και τα προεδρεία των περισσότερων Πρωτοβάθμιων Ενώσεων στο συνδικαλιστικό μας χώρο, δεν οργανώνουν τον αγώνα μας, υπονομεύουν με τη στάση τους τα δικαιώματά μας.
Άμεσα η Ε.Α.Κ.Π διεκδικεί:
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.
Να μην υπάρχει καμία συμμετοχή στις δαπάνες για τις εξετάσεις, τα φάρμακα, τις ανάγκες νοσηλείας.
Με την ενίσχυση της αγωνιστικής συσπείρωσης που προτείνει η Ε.Α.Κ.Π., έχουμε στόχο τη δημιουργία ενός Ενιαίου, Καθολικού, Αποκλειστικά Δημόσιου, Δωρεάν σύγχρονου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλο το λαό, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον Κλάδο Υγείας.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις  προϋποθέσεις, παλεύοντας στο πλάι του λαού μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των οικογενειών μας, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια