Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί επέλεξαν την Αθήνα οι Ασιάτες για να στήσουν το "κέντρο" του παράνομου στοιχήματος

Για να αποφύγουν τις αυστηρές ποινές, που επιβάλουν τα δικαστήρια στην Κίνα σε όσους συλλαμβάνονται για συμμετοχή σε διαδικτυακό παράνομο στοίχημα, οι Ασιάτες -μέλη του κυκλώματος- επέλεξαν να στήσουν την "επιχείρησή" τους στην Αθήνα.
Στη χώρα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να τους επιβληθεί ακόμα και η ισόβια κάθειρξη, ενώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Τα μέλη του κυκλώματος με τους Ασιάτες, που εξάρθρωσαν οι αρχές, είχαν στήσει τα τηλεφωνικά κέντρα για το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα μέσα σε πολυτελείς μεζονέτες στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στη Βούλα και την Ανάβυσσο. 
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής εισέβαλαν στο κτίριο και είδαν δεκάδες θέσεις εργασίας, όπου οι τηλεφωνητές κατέγραφαν τα στοιχήματα των πελατών τους και έκαναν τις μεταφορές των χρημάτων σε λογαριασμούς της Ασίας.


Στη θέα των αστυνομικών πέταξαν και έκαψαν ιδιόχειρες σημειώσεις στο τζάκι, ενώ σε μία περίπτωση ο "επικεφαλής" έσπασε με τα πόδια του την οθόνη του υπολογιστή, για να κρύψει τα στοιχεία.

Το κύκλωμα διαχειριζόταν τουλάχιστον δέκα ιστοσελίδες παράνομου στοιχήματος, με τους πελάτες να τζογάρουν για τα αποτελέσματα αγώνων στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το γκολφ και το μπείζμπολ σε πρωταθλήματα της Ασίας, αλλά και σε τυχερά παιχνίδια.

Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι στις νοικιασμένες επαύλεις διαμορφώνονταν με τρόπο που εξυπηρετούσε και διευκόλυνε την καθημερινή λειτουργία και διαμονή των μελών του κυκλώματος, καθώς είχαν οργανώσει σύστημα κατανομής των χώρων, με αρίθμηση των υπνοδωματίων.

Μάλιστα, για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα, επιτηρώντας τους εξωτερικούς χώρους και την προσβασιμότητα στις κατοικίες, καλύπτοντας τα παράθυρα για να αποφεύγουν την οπτική επαφή, ενώ στους εσωτερικούς χώρους είχαν τοποθετήσει ειδικά ηχομονωτικά αφρολέξ για τη μείωση των θορύβων.
Παράλληλα, από τις επιτόπιες έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προβεί σε ειδική διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, εγκαθιστώντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν τους παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.
Συγκεκριμένα, είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδιες ατομικές «θέσεις» εργασίας αποτελούμενες από μικρά γραφεία, καλυμμένα με ειδικό ηχομονωτικό υλικό που εξασφάλιζε αυτονομία. Επίσης, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό με συσκευές σταθερής τηλεφωνίας, σύνδεση στο διαδίκτυο, tablets , ασύρματους πομποδέκτες επικοινωνίας και δημοσιογραφικές συσκευές καταγραφής ήχου.

Είχαν, μάλιστα, πάντοτε κλειστά τα παντζούρια, ενώ όπου αυτά δεν υπήρχαν κάλυπταν τα παράθυρα με χαρτόνια και κόντρα πλακέ. Για να μην γίνουν αντιληπτοί, έκαναν όλες τις εργασίες συντήρησης μόνοι τους, ενώ για να μπει κάποιος στο σπίτι περνούσε face control από τις κάμερες.

Το κύκλωμα δρούσε στην Αττική τουλάχιστον από το 2014. Συνολικά είχαν ενοικιάσει 17 μεζονέτες, τις οποίες άλλαζαν κάθε 5 μήνες. Την περίοδο τής αστυνομικής έρευνας είχαν στήσει το κύκλωμα σε πέντε βίλες. 24.000€ είχαν δώσει προκαταβολή για τέσσερις μήνες για αυτή της Κηφισιάς.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 151 χιλιάδες ευρώ, έξι χιλιάδες δολλάρια και περίπου δέκα χιλιάδες ευρώ σε κινεζικά γουάν. Αυτά τα χρήματα δεν ήταν απο τα κέρδη, αλλά για τα έξοδά τους στην Αθήνα. Τα μεγάλα ποσά δείχνουν, όμως, πόσο επικερδής ήταν η παράνομη επιχείρηση.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια