Καταγγελία Λιμενικού : " Ο Δήμαρχος απειλεί να κόψει το ρεύμα στο Τμήμα της Μηχανιώνας γιατί το Λιμενικό βεβαίωσε παραβάσεις στο Δήμο"

Με επιστολή του στο bloko.gr ο Αρχικελευστής Λ.Σ και συνδικαλιστής στη Βόρεια Ελλάδα Χρήστος Πασχαλάκης, καταγγέλει τον Δήμαρχο Θερμαικού ο οποίος... κατήγγειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας το


 Λιμενικό Τμήμα της Νέας Μηχανιώνας για..."υπερβολικό ζήλο" στη βεβαίωση παραβάσεων σε βάρος του Δήμου. 

'Οπως γράφει ο Χρ. Πασχαλάκης:

Στις 27-06-2016, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Γιάννης, έστειλε επιστολή στον Υπουργό μας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θ. με θέμα: “Ενημέρωση για την λειτουργία του ΚΛΘ/Α Λιμενικού Τμήματος Ν. Μηχανιώνας”.

 Στην επιστολή του αυτή, εκφράζει την δυσαρέσκεια του ως δήμαρχος για τις παραβάσεις και τα “υπέρογκα για έναν οικονομικά στραγγαλισμένο Ο.Τ.Α.” ποσά προστίμων που του έχουν επιβληθεί. 

Σημειώνω ότι οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί στον Δήμο τα τελευταία 4 έτη (που αναφέρει στην επιστολή του) είναι για τους κάτωθι κυρίως λόγους: α) μη ύπαρξη εφοδίων ναυαγοσωστών όπως φαρμακευτικά υλικά, φιάλες οξυγόνου κτλ , β) μη ύπαρξη ή μη λειτουργία (ξεφούσκωτα μπαλόνια και χαλασμένες εξωλέμβιες) ναυαγοσωστικών λέμβων στις λουτρικές εγκαταστάσεις, γ) μη ύπαρξη υλικών αντιρρύπανσης στις λουτρικές εγκαταστάσεις.

 ΕΣΕΙΣ κύριε δήμαρχε δεν έχετε φροντίσει για την ασφάλεια των δημοτών σας καθώς και των χιλιάδων παραθεριστών – λουομένων που κατακλύζουν τις λουτρικές σας εγκαταστάσεις κάθε θερινή περίοδο και προτείνεται να μην σας βεβαιώνονται παραβάσεις από την οικεία Λιμενική Αρχή (δηλαδή να μην κάνουμε την δουλειά μας), αντί να συμμορφωθείτε όπως οφείλετε με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος;;; Αν μη τί άλλο αυτό αποτελεί απύθμενο θράσος. 

Δεν σταματάει εκεί όμως ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος, φτάνει στο σημείο ν' απειλήσει την Υπηρεσία (Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας) με “κόψιμο” του ρεύματος (εμμέσως πλην σαφώς). 

Ενδεικτικά, παραθέτω απόσπασμα της επιστολής του: “Συμπερασματικά η Διοίκηση του Δήμου μας κατόπιν όλων των προαναφερομένων δεν δύναται να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων ποσών από το Λιμεναρχείο προς τη ΔΕΗ ........... αυτό σε περίπτωση που η αντιμετώπιση του Δήμου Θερμαϊκού από το Λιμεναρχείο της Νέας Μηχανιώνας δεν επιστρέψει στην περίοδο συνεργασίας και συναδελφικότητας των φορέων...” 


Με τιμή 
Αρχ/στής Λ.Σ. ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος 
Στέλεχος του Α Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας