Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

" Έργα και ημέρες Νίκου Τόσκα... " Εργασία αστυνομικού για τον σατράπη της Κατεχάκη

Το bloko.gr εγινε αποδέκτης μιας πολυσέλιδης εργασίας αστυνομικού με τίτλο "έργα και ημέρες Νίκου Τόσκα" με παρουσίαση των συμβάντων που συνέβησαν επί των ημερών του στο
υπουργείο δημόσιας τάξης. Εξαιτίας του όγκου της δουλειάς, ξεκινάμε την τμηματική παρουσίαση της και μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των δημοσιεύσεων, θα την αναρτήσουμε ολόκληρη για όποιον επιθυμεί να έχει μια συνολική εικόνα του ενδιαφέροντας και αναλυτικού πονήματος.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η δημόσια ασφάλεια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία μιας πολιτείας, είναι από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται ένα Κράτος και όλες του οι λειτουργίες.  Όλες οι παράμετροι που αφορούν τις ζωές των πολιτών, τις περιουσίες αυτών, την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής από κάθε μορφής κίνδυνο είναι ζητήματα εθνικής και δημόσιας ασφάλειας.
Τα Σώματα Ασφαλείας είναι αυτά τα οποία, είναι σε διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης και τη διασφάλιση της ομαλής καθημερινότητας των πολιτών.  Αποτελούν θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, οι οποίοι είναι ιεραρχικά δομημένοι με εσωτερικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι διασφαλίζουν την ορθή λειτουργία και την τήρηση της νομιμότητας από το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά.  Οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά και παρατυπία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων από το προσωπικό τιμωρείται αναλόγως.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζεται όταν τα Σώματα Ασφαλείας πράττουν σωστά το καθήκον τους και βρίσκονται εκτεθειμένα από την πολιτική ηγεσία, χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών.
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015, από την ανάληψη του Υπουργικού αξιώματος από το Νίκο Τόσκα, το σύνολο των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της λογικής.   Αποφάσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις προβλεπόμενες διαδικασίες λειτουργίας θεσμών όπως η Αστυνομία δημιουργούν τεράστια ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά τους, καθώς επίσης αποτελούν και τροχοπέδη για τη σωστή και απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων των Αστυνομικών.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Νίκος Τόσκας δημιούργησε νέα δεδομένα στα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, εξισώνοντας συμπεριφορές και προθέσεις, στοχοποιώντας Αστυνομικές Μονάδες, λασπολογώντας για το Αστυνομικό προσωπικό και δίνοντας πεδίο δράσης σε κάθε παρακρατική ομάδα που επιθυμεί να προκαλέσει αναταραχές και αποσταθεροποίηση.  Ο ίδιος ο Υπουργός, με κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται φροντίζει να πραγματοποιεί τηλεοπτικές εμφανίσεις σε ενημερωτικές εκπομπές ή να δίνει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο, αερολογώντας και παρουσιάζοντας μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά και σχετίζεται με την Εθνική και Δημόσια Ασφάλεια, η οποία κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  πιθανότητα αυτό να οφείλεται σε δύο περιπτώσεις, 1) η μεν πρώτη να θέλει ο ίδιος, σκόπιμα, να παραπλανήσει και να παρουσιάσει μία ιδανική κατάσταση, αποκρύπτοντας την αλήθεια, 2) η δε δεύτερη, να μην έχει καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα και να βρίσκεται σε ένα δικό του κόσμο.
Ανεξάρτητα από το ποια από τις δύο εκδοχές ισχύουν, αυτό που αποτελεί το κύριο πρόβλημα είναι ότι η δημόσια ασφάλεια της χώρας, είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη, οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών, καθώς και η δημόσια περιουσία είναι παραδομένα στο έλεος κουκουλοφόρων και παρακρατικών ομάδων, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τις Αρχές.  Η αντίδραση που έρχεται από το επίσημο Κράτος είναι η τιμωρία των Αστυνομικών που εκτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και κίνδυνο της ζωής τους.

ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σκοπός της παρουσίασης των γεγονότων και περιστατικών που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, δεν είναι να εξωραϊστεί η κατάσταση που επικρατούσε πριν, αλλά να δοθεί απάντηση στον Υπουργό και στο μέτρο του εφικτού να του αποδοθούν οι ξεκάθαρες ευθύνες που υπάρχουν.
Από τις πρώτες ημέρες του στο Υπουργείο, ο Τόσκας έθεσε σε άμεση προτεραιότητα τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, απαξιώνοντας την επιχειρησιακή της χρησιμότητα και λασπολογώντας το προσωπικό της.
Τα αίτια διάλυσης της ΔΕΛΤΑ, σύμφωνα με τον Τόσκα, ήταν πως πλέον δεν υπήρχαν λόγοι για την ύπαρξη της Μονάδας και τα περιστατικά «αυθαιρεσίας», που (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) είχαν έρθει σε γνώση του.  Βέβαια ποτέ δεν τεκμηρίωσε με ημερομηνίες και γεγονότα τα λεγόμενά του, αλλά Υπουργός είναι, μπορεί να λέει ότι θέλει.
Επιθέσεις και περιστατικά πραγματοποιούνταν και πριν την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τόσκα, αλλά η συνολική κατάσταση που επικρατούσε ήταν εξαιρετικά ισορροπημένη και σε καμία περίπτωση εκτός ελέγχου.  Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών και οικονομικών στόχων είχαν σχεδόν εκμηδενιστεί, ενώ καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών και συγκρούσεις Χούλιγκαν είχαν να συμβούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Ανησυχία και προβληματισμό δεν πρέπει να προκαλούν μόνο η ραγδαία αριθμητική αύξηση των περιστατικών αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώνονται.  Η προσεκτική παρατήρηση και μελέτη των περιστατικών, καθώς και η ανάδειξη των παραλείψεων (σκόπιμων;) της πολιτικής ηγεσίας με την κατάργηση Αστυνομικών Μονάδων, όπως η ΔΕΛΤΑ και η διαρκής στοχοποίηση και αποψίλωση της ΥΑΤ, οδηγούν σε αδυναμία αντίδρασης από πλευράς Αστυνομίας όλων αυτών των φαινομένων.
Η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, των ζωών και των περιουσιών των πολιτών, της δημόσιας περιουσίας και της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, πρέπει να αποτελούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ προτεραιότητα της Πολιτείας και της Ηγεσίας του αρμοδίου Υπουργείου.  Οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο τόσο για τον καθορισμό αρμοδιοτήτων όσο και ευθυνών.


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
Επί ημερών Τόσκα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν σημειωθεί τα πλέον σοβαρά περιστατικά της τελευταίας δεκαετίας και αυτό είναι κάτι που στοιχειοθετείται με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο.
Οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.
Μέσα μαζικής μεταφοράς πυρπολούνται χωρίς την παραμικρή αντίδραση από μέρους της πολιτείας.
Επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών με στόχο τον σοβαρό τραυματισμό τους.
Μνημεία ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας βανδαλίζονται, ενώ σημειώνονται επανειλημμένα κλοπές προτομών, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της πολιτείας.
Πραγματοποιούνται επιθέσεις εναντίον γραφείων πολιτικών κομμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.
Επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών Τμημάτων, με τους δράστες να αποχωρούν ανενόχλητοι.
Συγκρούσεις χούλιγκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Εισβολές σε κεντρικά μέγαρα και κυβερνητικά κτίρια από παρακρατικές ομάδες.
Δολοφονίες πολιτών σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Πορείες ενόπλων παρακρατικών ομάδων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν συνοπτική περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015.  Το πλέον παράδοξο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή, είναι το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία εξισώσει τη δράση των επίσημων οργάνων του κράτους με τη δράση παρακρατικών στοιχείων.  Όταν γίνεται επέμβαση της Αστυνομίας για αποκατάσταση της τάξης και την αποτροπή ταραχών, οι Αστυνομικοί καταλήγουν κατηγορούμενοι με πειθαρχικές διώξεις.  Αντίστοιχα, όταν παρακρατικοί προκαλούν αναταραχές, πυρπολούν λεωφορεία, λεηλατούν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, τότε δεν συμβαίνει το παραμικρό και το σημαντικότερο.  Η Αστυνομία διατάσσεται να είναι θεατής, αποτέλεσμα εντολών και κατευθύνσεων της πολιτικής ηγεσίας.
Συνοψίζοντας, δεν θα μπορούσε να είναι λανθασμένη η διαπίστωση πως η πολιτική ηγεσία ενδιαφέρεται και θέτει σε άμεση προτεραιότητα την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση αντιεξουσιαστών και παρακρατικών στοιχείων και αδιαφορεί προκλητικά για τους πολίτες, τη δημόσια ασφάλεια και τα μνημεία. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια