Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για την πυρκαγιά στη Σάμο

Συνελήφθη από την πυροσβεστική πατέρας και γιος στη Σάμο, ως υπάιτιοι για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί.

Οι δύο συλληφθέντες, έκαναν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης στην αυλή του σπιτιού τους την Παρασκευή, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να προκληθεί η μεγάλη πυρκαγιά.
Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν από αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής της περιοχής. Παραδέχθηκαν την πράξη τους και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση στην παλιά χωματερή της Σάμου και μέχρι και σήμερα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να την κατασβήσουν.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλευαν το έργο τους, ωστόσο πλέον η φωτιά είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχείρησαν 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 50 εθελοντές, 20 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.
Επιπλέον, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου απέπλευσε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας το αρματαγωγό Ικαρία του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέροντας 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος προς ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούσαν στο νησί για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια