Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι απατεώνες με τα τροχαία επιχείρησαν να εξαπατήσουν πατέρα αστυνομικού, μόνο που ο γιος του ήταν δίπλα! - Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι

Οι απατεώνες με τα εικονικά τροχαία επιχείρησαν να εξαπατήσουν πατέρα αστυνομικού, με τον γιο… αστυνομικό δίπλα του.

Οι δράστες μιλούσαν 40 λεπτά με το υποψήφιο θύμα τους, του ζητούσαν ακόμη και τους αριθμούς των χαρτονομισμάτων που θα τους έδινε, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία του μέχρι να φθάσουν οι «εισπράκτορες» σε αυτόν.
Ουσιαστικά όμως τους καθυστερούσε ο ηλικιωμένος, με τις υποδείξεις του γιου του, προκειμένου να στήσουν οι συνάδελφοί του ενέδρα στους δράστες.
Το τηλεφώνημα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, με αποδέκτη τον 69χρονο, στο Αγρίνιο. Ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως «αστυνομικός» του είπε ότι ο γιος του (που ήταν δίπλα), είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο και πως πρέπει να δώσει 40.000 ευρώ για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.
Κάπως έτσι, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, συνέλαβαν αρχικά έναν 48χρονο από την Βουλγαρία που έσπευσε να παραλάβει τα χρήματα και έναν 42χρονο συμπατριώτη του που ήταν σε κοντινή απόσταση, που ήταν οι «εισπράκτορες» του κυκλώματος.
Αναζητούν έναν άνδρα και μία γυναίκα, που φαίνεται να είχαν τον ρόλο των «τηλεφωνητών», οι οποίοι έκαναν τις αρχικές επικοινωνίες με τα θύματα, από την Βουλγαρία. Στην κατοχή και μέσα στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έξι κινητά τηλέφωνα.
Οι απατεώνες τηλεφωνούσαν παρουσιαζόμενοι ως αστυνομικοί, ιατροί ή δικηγόροι, επικαλούμενοι μια άμεση ανάγκη, η οποία έπρεπε να ικανοποιηθεί. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι κοντινοί συγγενείς των ηλικιωμένων, κυρίως παιδιά, είτε έχουν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και είναι απαραίτητη η καταβολή χρηματικού ποσού για να αποφευχθούν οι περαιτέρω νομικές συνέπειες σε βάρος τους, είτε έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και χρειάζονται χρήματα για την πραγματοποίηση άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
Η συγκεκριμένη ομάδα είχε επιχειρήσει να αποσπάσει χρήματα από 34 ηλικιωμένους, αλλά το κατάφερε μόνο σε μία περίπτωση ηλικιωμένης, στην περιοχή Καμαρούλας Αγρινίου από την οποία απέσπασαν 800 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που αιτήθηκαν οι απατεώνες μέσω των απατηλών τους προφάσεων, από τους ηλικιωμένους ξεπερνά τις 285.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή Αγρινίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια