Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Η δυναμική ταξίαρχος είναι αντράκι δεν θα υπαναχωρήσει..." Επιστολή αστυνομικού για ΤΕΑΠΑΣΑ και εφάπαξ

φωτογραφία αρχείου
Ο αστυνομικός μέτοχος του ΤΕΑΠΑΣΑ, με επιστολή του στο bloko.gr  επιδαψιλεύει επαίνους και παραθέτει τις αναγκαίες
παραπομπές.


Αναζητάς στο Ν 4387/16 διόδους ερμηνείας και ορθώνεται μπροστά σου ένας τοίχος. Οι αναρίθμητες διατάξεις και η διαφορετικότητα στην προσέγγιση για όμοια θέματα ποικίλει .

Είμαι ένας μέτοχος στο ταμείο μας και αναφέρομαι στο άρθρο 35 και τις διατάξεις που απορρέουν απ αυτό και τιτλοφορείται εφ άπαξ παροχή. Ακούω διάφορα αυτές τις μέρες και συμπεραίνω ότι το μεγάλο ψάρι θέλει να φάει το μικρό και πάλι. Είναι μια προσωπική μου άποψη που την βίωσα εκ του σύνεγκυς τόσα χρόνια για το ΤΕΑΠΑΣΑ.

Διαβάζω αναρτήσεις ειδικών και μή και ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του χωρίς και πάλι να εξασφαλίζεται η ισονομία με όσα επιχειρούνται!   Διαχρονικά είναι ένα σύστημα που νοσσεί βαρέως και την ευθύνη είχαν όλες οι διοικήσεις του παρελθόντος με την λαθεμένη τακτική του Νομικού μας συμβούλου!!! Φτάσαμε έως εδώ και το μαρτυρούν τα πρακτικά τα έγγραφα και οι τακτικές.Μπορεί ο νόμος στην &9 του άρθρου 35 να προσδίδει μια ιδιότυπη αυτοτέλεια στο ΤΕΑΠΑΣΑ και ΤΑΛΣ τα οποία δεν παραλείπει να τα βαφτίζει "ταμεία" και τους ειδικούς λογαριασμούς των ΜΤΣ,ΜΤΝ, και ΜΤΑ σε "ειδικούς λογαριασμούς"

Είναι επίσης γνωστό ότι η δυναμική ταξ/χος είναι αντράκι δεν θα υπαναχωρήσει.

Να μην αρκεστεί μόνο να κάνει ερώτημα στον νομικό σύμβουλο δεν θα μας πείσει για μια ακόμα φορά για την απόφανσή του ή γνωμοδοσία του ,όπως δεν πειστήκαμε τόσα χρόνια (κοινωνικοί πόροι, που χάθηκαν) Ιππόδρομος,  κανάλια,ΠΑΕ ΚΑΕ διπλά εφάπαξ,νομιμότητα του δ.σ. την  όταν ελήφθησαν αποφάσεις για τα 30 και 35 χρόνια αντίστοιχα  που τελολογικά περιορίζονταν στη φράση φρονώ. ....... Μην εξαντληθεί η προσπάθεια της ταξ/χου μόνο σε γνωμοδότηση του Νομικού μας!!!!!!

Απευθυνθείτε η και ακόμα ζητήσετε  έκδοση εγκυκλίου από τον Υπουργό εργασίας και κοιν.ασφάλισης ο οποίος και εν τέλει είναι αρμόδιος σύμφωνα με την & 11 του εν λόγω άρθρου.Ως αναφορά δε τις αρμοδιότητες του Υπουργού προστασίας του πολίτη αυτές περαιώθηκαν στο άρθρο 9 του Ν 4239/14.......Τώρα τι είναι γενικές και ειδικές καταστατικες διατάξεις είναι δευτερεύον ερώτημα και δεν υπερισχυουν του νόμου!  Αναφέρομαι στον έναν και μοναδικό περιορισμό που αφορά  την μη λήψη του εφάπαξ προ της 30ετίας και σε συνδυασμό με την διάταξη του νόμου που απαιτεί έκδοση συνταξιοδοτικής πράξης(παραγ.3α)  έρχεται σε αντιδιαστολή με το εφευρημα της περιόδου Δένδια.  Να απολαμβάνουν της εφάπαξ παροχής  όσοι έχουν 35 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας (ενέργεια) και ταυτόχρονα να διαγράφονται του λογαριασμού πρόνοιας και να μην είναι μέτοχοι. Δηλαδή να μην κατά βάλουν και εισφορές.

Γνωρίζουμε επίσης ότι με την έκδοση της υπ αρίθ 8000/20/89-α /13-3-2014 μετά από εισήγηση  του δ.σ  του ταμείου εκτός της αύξησης των εισφορών για να το καταστήσουν βιώσιμο  επεβλήθησαν και αντίστοιχες εισφορές για τους αποχωρούντες προ της 30 ετία 1.8 και 1.2 αντίστοιχα κατ έτος που υπολείπονταν!  Ονομάστηκε δε εισφορά νέας γενιάς και βιωσιμότητας . Δεν είναι τουλάχιστον αυτό ισονομία.
Εκτός του ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα να έχουν πάρει παχυλα εφάπαξ με 25 χρόνια σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα η να έχουν πάρει διπλά εφάπαξ που στο παρελθόν γνωρίζουμε

Ένας μέτοχος
















 



 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια