Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα επεισόδια με μετανάστες στη Λέσβο, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μπαν

Φωτιές και επεισόδια χθες το βράδυ στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, τη στιγμή σήμερα μεταβαίνει στο νησί ο
γγ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Μικρός αριθμός μεταναστών, από τα περισσότερα από δυο χιλιάδες άτομα που μένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας,  έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ και σε στρώματα διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης και προκάλεσαν ένταση. Αυτή την ώρα πάντως, επικρατεί ηρεμία και οι φωτιές έχουν σβήσει.

Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το προσφυγικό, αλλά και το Κυπριακό.

Αργότερα το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του κ. Μπαν στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα είναι παρόντες με βάση το πρωτόκολλο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τις συζύγους τους, γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών με τον Μπαν Κι Μουν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 9.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο γγ. του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα όπου θα επισκεφθεί προσφυγικές δομές και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς.


ΣΚΑΙ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια