Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τις πταίει για την φωτιά στην Στεφάνη της Βοιωτίας; Υπάρχουν ευθύνες και αγιάτρευτες παθογένειες;

Η φωτιά στην Χαλκιδική είχε κλείσει, όταν άνοιξε η φωτιά στη Στεφάνη της Βοιωτίας. Συνεπώς όλα τα εναέρια μέσα και τα πεζοπόρα τμήματα ήταν στην
διάθεση της ηγεσίας.

Όμως, η φωτιά για την οποία μάλιστα είχε γίνει ειδικό επιχειρησιακό πλάνο με μεγάλη άσκηση σε ανύποπτο χρόνο της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, καίει ακάθεκτη για 4 συναπτές ημέρες χωρίς να βρίσκει αξιόλογο ή αξιόμαχο εμπόδιο μπροστά της για να την αναχαιτίσει.

Σε εξίσου ανύποπτο χρόνο, όταν ο κ. Τόσκας έκανε τις κρίσεις στην πυροβεστική, πηγές του bloko.gr μας έκαναν μια μίνι αξιολόγηση.  Ο νέος αρχηγός προέρχεται από την Τρίπολη, όπως και ο νέος αττικάρχης. Ο πρώτος υπαρχηγός με υπηρεσιακή θητεία  επίσης σε Τρίπολη και Καλαμάτα και μόνο ο δεύτερος υπαρχηγός έχει εμπειρία επιχειρησιακή και διοίκησης σε μεγάλες μονάδες.

Το προβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το βαθύ πρόβλημα εστιάζεται στην παθογένεια του διχασμού και των βυζαντινισμών. Επικοινωνούν ο αρχηγός με τον πρώτο υπαρχηγό, που διαγκωνίστηκαν άγρια για τα πρωτοτόκια της εξουσίας; Επικοινωνεί το υπουργείο με τον γ.γ.πολιτικής προστασίας που διαμοιράζουν την εύνοια τους μεταξύ πρώτου και δεύτερου στην κλίμακα της ιεραρχίας; Πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους όλοι αυτοί οι επιούσιοι και εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον όταν υποσκάπτουν εαυτούς και αλλήλους; είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά σε μια φωτιά ορίζονται ως ... "επικεφαλής" συντονιστές και οι δύο υπαρχηγοί; Ποιος υποσκάπτει ποιον και ποιος αποζητά να φορτώσει ευθύνες σε ποιον μέσα σε στάχτες και αποκαΐδια; 

Η φωτιά στη Στεφάνη καίει για τέταρτη ημέρα και μόνο σήμερα αρχίζουν να εκφράζονται υπό προϋποθέσεις ελπίδες τιθάσευσης της. Αν όμως στο μεταξύ ξεσπασει και δεύτερη μεγάλη φωτιά ανά την επικράτεια, ποιος θα την διαχειριστεί; Και θυμηθείτε. Είμαστε ακόμα στον Ιούνιο.


Διαβάστε τα δύο καίριας αξίας και σημασίας tweet της πυροσβεστικής.




.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια