Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄ της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτό)


Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι 171 νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα

22 Ιουνίου 2016, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς έδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη-Υποστράτηγο ε.α. κ. Νεκτάριο Κιούλο.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς-Σπένσερ-Νικόλαος Κουίκ, ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., οι βουλευτές Περιφέρειας νομού Αττικής Ιωάννης Δέδες και Αθανάσιος Μπούρας, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός.
Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Τσιάλτας (Γ.Ε.Σ.), ο Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Δαρνής, (Γ.Ε.Ν.), ο Υποπτέραρχος Μαρίνος Λούκος, (Γ.Ε.Α.), ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης.
Επιπλέον, παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, Πρόεδροι Ομίλων Φίλων Αστυνομίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών.
Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία του στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
Χθες το απόγευμα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών επέδωσε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους και τους απηύθυνε χαιρετισμό.
Στην απονομή των πτυχίων συμμετείχαν η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας, Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας.
Στην τελετή παρέστησαν ακόμα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, ο Υποδιοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Χρυσόστομος Γάλλος, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας και ο Υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαράλαμπος Καλόγηρος.
Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.
Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια