Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

Ροκ για την πατρίδα. Αλλά για ποια πατρίδα; Στη φωτογραφία, συναυλία στα Τρίκαλα, που αποτελού(σα)ν σφηκοφωλιά των ναζί Blood & Honour. Το πρώτο καθαρό νεοναζιστικό μαγαζί για συναυλίες φτιάχτηκε εκεί, υπήρχε ενεργός πυρήνας χρυσαβγιτών που ασχολούνταν με τα μουσικά, και αρκετά συγκροτήματα δοκίμασαν να ξεκινήσουν να κάνουν ΄καριέρα’ από εκεί. Ο καταδικασμένος μαχαιροβγάλτης Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Πόρκυ) και το γκρουπ του War Criminals ήταν από τους αστέρες της σκηνής.
Αναδημοσίευση

«Η Χρυσή Αυγή ανακοινώνει ότι το Σάββατο 14 Μαΐου διοργανώνει μία ακόμα εορτή μίσους με την επωνυμία ’13η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας, Ίτε
Παίδες Ελλήνων’. Ο χώρος, βέβαια, παραμένει μυστικός και θα ανακοινωθεί τελευταία στιγμή, και κυρίως στόμα με στόμα»
http://mpalothia.net/m-kalesma-se-antifasistiki-syskepsi-gia-tin-antimetopisis-fasistikis-synaxis/
Το φετινό σλόγκαν είναι ‘Ιτε Παίδες Ελλήνων’, και όπως λέει και το ανέκδοτο, όταν ο χρυσαβγίτης είδε την αφίσα στην ιστοσελίδα της Αντεπίθεσης, την πόσταρε γράφοντας ‘ίτε παίδες ελλήνων, ίτε παίδες βαρβάρων, και τα δυο δεν γίνεται‘, πριν το ‘ΔΥΑΔΟΣΤΑΙ’. Αφού πρόκειται περί λογίων, με έμφυτη την τάση τους στον Λόγο και στο Πνεύμα.
Οταν, λοιπόν, οι χιτλερόψυχοι ναζί λένε ‘Ροκ για την πατρίδα’, εννοούν ‘Πόγκο για τη σβάστικα’. Αυτό το οξύμωρο (ναζιστικό ροκ!) προέκυψε από το γεγονός πως όταν πρωτοξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στην Αγγλία το ενάντια στο ‘National Front’ θρυλικό ‘Rock Against Racism, από τους πρωτοπόρους όπως οι Clash, οι Stiff Little Fingers, ο ‘proud to be gay’ Tom Robinson και τα αντιρατσιστικά μικτά reggae και ska συγκροτήματα, τότε, οι ναζί πανκ, Skinhead, Oi κ.λπ. προσπάθησαν να απαντήσουν με το κακέκτυπο ‘Rock against communism’. Η ιδέα έμεινε, πήρε και όνομα από την χιτλερική παράδοση (το μότο της νεολαίας του Χϊτλερ, ‘Blut und Ehre‘, ‘Αίμα και Τιμή’), κι από τότε θεωρείται στους νεοναζιστικούς κύκλους μια αρκετά αποτελεσματική παγίδα για τους νεαρούς και άπειρους, μετά από εκείνη της κερκίδας.
Μιλάμε ασφαλώς για τις συναυλίες τύπου Blood & Honour. Οταν ναζιστικά συγκροτήματα παίζουν κάποιο είδος θορύβου, συνήθως, αφού ελάχιστοι εξ αυτών είναι κανονικοί μουσικοί, απλά και μόνο για να προσελκύσουν έφηβους και νεαρούς και να τους μυήσουν στον εθνικοσοσιαλισμό.
Αυτό κάνει και η Χρυσή Αβγή, εδώ και αρκετά χρόνια. Οι ‘Γιορτές Νεολαίας’ δεν έχουν καμία σχέση έστω με τις αντίστοιχες λ.χ. του Μεταξά. Απλά μαζεύονται το απόγευμα, περιφέρονται λίγο σε εκθέσεις φωτογραφίας, κάναδυο τραπεζάκια με τίποτε έντυπα κι εφημερίδες, μετά ομιλία του Φίρερ, κι όταν νυχτώνει, μουσική. Εχουν και κάτι βιντεοπροβολές, το ονομάζουν ‘Δελτίο Ειδήσεων 88’, όπου 88, όπως γνωρίζουμε ίσον HH, δηλαδή Heil Hitler. Δείχνουν συρραφές βίντεο με εθνικοσοσιαλιστικό κασιδιάρικο χιούμορ Μπόμπου, δήθεν για νεολαιίστικη προσέγγιση, αν έχετε αντέξει ποτέ εκπομπές της Ουρανίας (που δεν αντέχει και τον «έμφυτο ναρκισσισμό της», όπως μάθαμε προσφάτως).
Χιούμορ Μπόμπου από έναν από τους συμπαρουσιαστές της Ουρανίας στην τηλεοπτική της εκπομπή.
Χιούμορ Μπόμπου από έναν από τους συμπαρουσιαστές της Ουρανίας στην τηλεοπτική της εκπομπή.

Την εξαπάτηση ομολογεί και ο ίδιος ο Δρ Γκέμπελς της ναζιστικής γκρούπας, ο όμορφος Γιώργος Μάστορας Μισιάκας, σε ένα από τα πρώτα τεύχη του περιοδικού του Μετώπου Νεολαίας, με τα εξής λόγια:
Γιώργος Μάστορας, Ιούνιος 1999, μιλάει για 'διείσδυση σε κύκλους της νεολαίας': Φτιάξαμε το περιοδικό Αντεπίθεση για δόλωμα, μαζί με μουσική και γήπεδο
Γιώργος Μάστορας, Ιούνιος 1999, μιλάει για ‘διείσδυση σε κύκλους της νεολαίας’: Φτιάξαμε το περιοδικό Αντεπίθεση για δόλωμα, μαζί με μουσική και γήπεδο

Φέτος, το μεγάλο κλου της βραδιάς θα είναι η ‘Εκθεση δερματοστιξίας’. Βέβαια, ο σωστός ο ναζί ο skinhead πρέπει να ‘χει και τατουάζ, άλλο τώρα που τα κρύβουν μετά.
Δείχνουν τα τατουάζ του στο HateWave Φεστιβάλ White Power Κατασκήνωση, Αύγουστος 2003. Λέτε να είναι και οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος ανάμεσά τους;
Δείχνουν τα τατουάζ του στο HateWave Φεστιβάλ White Power Κατασκήνωση, Αύγουστος 2003. Λέτε να είναι και οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος ανάμεσά τους;

Πάντως, και στις συναυλίες αυτές ξεγυμνώνονται την ώρα του πόγκο, όταν χτυπιούνται, κλωτσιούνται και κοπανιούνται εαυτοίς και αλλήλοις, και όσα πιο πολλά τατού έχει κανείς, τόσο περισσότεροι μετράει. Κάποιοι βουλευτές, οι ‘μικρότεροι του Κοινοβουλίου’ που τα έχουν τα τατουάζ στα πόδια, παράδειγμα τυχαίο, τον μαύρο κύκλο των SS, δεν ξέρουμε αν φοράνε και κοντά παντελονάκια ειδικά για το event, αλλά ας μην ξεφεύγουμε τώρα.
Οι ίδιοι τους, οι μεγάλοι, μάλλον στα ινδολαϊκά που προσφέρονται για λικνίσματα είναι οι προτιμήσεις και τα γούστα τους. Το ξέρουμε αυτό κι από άλλες περιγραφές (π.χ. ‘Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας ΧΑ‘), συνεπώς, φαίνεται πως το ροκ είναι περισσότερο δόλωμα, χώρια που πόγκο και headbanging δεν γίνεται με Σφακιανάκη.
Το αστείο είναι ότι τα μόνιμα συγκροτήματα του συναυλιακού κομματιού είναι τα γκρουπ των ιδίων των χρυσαβγιτών, δηλαδή γκρουπ όπως Pogrom του Ματθαιόπουλου, Der Sturmer και Stosstrupp του Γιοχάλα και του Γερμενή κι ενός αστυνομικού (!) Νίκου Τ., War Criminals του καταδικασμένου μαχαιροβγάλτη Πόρκυ (Παναγιώτη Ρουμελιώτη), Hellenic Stompers του Απόστολου Γκλέτσου (‘Τόλης 88’), Ολική Κάθαρση από τον Πειραιά, Σύμφωνο Μολότοφ, White Pride Rockers, παλαιότερα Boiling Blood από τη Θεσσαλονίκη και No Surrender, οι Brigade Hellas που μεταγλωττίζουν αποκρουστικά σερβικά βίντεο υμνώντας γενοκτονίες και παραβιάζοντας τον σχετικό νόμο, όλοι είναι χρυσαβγίτες και μάλιστα ενεργοί. Πόσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ναζιστικής γκρούπας είχαν ή διατηρούν ακόμη τέτοια συγκροτήματα, μόνο για εθνικοσοσιαλιστικές συναυλίες-προπαιδευτήρια ναζισμού; Αρκετά, όπως βλέπουμε εδώ.
Από το booklet στο CD των No Surrender. Με λίγη μεγέθυνση, πολλοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι ναζί σε έντονες στιγμές έξαψης (και διασυρμού).
Από το booklet στο CD των No Surrender. Με λίγη μεγέθυνση, πολλοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι ναζί σε έντονες στιγμές έξαψης (και διασυρμού).

Κι ο Μάστορας έχει/είχε δικό του γερμανόψυχο trashcore γκρουπ Iron Youth, μαζί με άλλους πολύ όμορφους ναζί, αλλά συναυλίες δεν κάνει, λέει, δείτε «Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο ‘Μάστορα’».
Iron Youth Συνέντευξη, αρχές 2001.
Επίσης, κι άλλο οξύμωρο (λογικά, ‘ox & moron’), ένα παράξενο πράγμα, φαίνεται ότι συνηθίζεται σε αυτούς τους κύκλους να υπάρχουν μονοπρόσωπα … συγκροτήματα. Τρία τέτοια έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής, και ειλικρινά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως τους ήρθε τέτοια ιδέα. Καμιά φορά, επίσης, μπορεί να έρχονται και ξένοι. Θυμάστε τους Σέρβους Providenje με το ‘Noz, zica, Srebrenica’ (Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα).
Η Χρυσή Αυγή είχε σχέσεις με τους Providenje τουλάχιστον από το 1999.
Η Χρυσή Αυγή είχε σχέσεις με τους Providenje τουλάχιστον από το 1999

Για τους στίχους τους, διαβάστε το ξεκαρδιστικό ρεπορτάζ του Ιού:
‘Η γενική δοκιμή γι’ αυτή την εθνοκαθαρτήρια δραστηριότητα γίνεται στα φεστιβάλ του χώρου. Το διαπιστώνουμε από το ρεπορτάζ του «Blood & Honour» (τχ.9, Οκτώβριος 2004) για τη συναυλία που οργάνωσαν οι χρυσαυγίτες στη Θεσσαλονίκη με «τιμώμενο πρόσωπο» τον Μεγαλέξανδρο (5.6.04). Αντιγράφουμε, χωρίς παρεμβάσεις, στα ιδιότυπα ελληνικά του πρωτοτύπου:
«Σειρά έχει η ‘Γαλανόλευκη’, που απ’ ό,τι φάνηκε έχει γίνει το αγαπημένο του κοινού. Οι Combat 84 είναι το αγαπημένο γκρουπ των Th.Re.At. και όχι μόνο, γι’ αυτό παίξανε το Violence, για το οποίο το κοινό τους αποζημίωσε θυμίζοντας την πίστα πεδίο μάχης. […] Η στιγμή των αποκαλυπτηρίων της πιο φρέσκιας μπάντας έχει φτάσει και στη σκηνή βρίσκονται οι θεσσαλονικείς Defamation. Θα μας χαρίσουν 15 κομμάτια και τουλάχιστον δυο με τρία πλευρά σπασμένα στον καθένα! Το λόγο τον ξέρουνε πολύ καλά όσοι ήταν παρόν και ζήσανε από κοντά το γεγονός».
Τουλάχιστον, εκεί δέρνονται μεταξύ τους …’
Ιός, Στίχοι του μίσους, Οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις που δίνουν τον τόνο στα ναζιστικά φεστιβάλ, Ελευθεροτυπία, 17/09/2005
Παλιό τρικάκι. Από μια τέτοια γιορτή.
Παλιό τρικάκι. Από μια τέτοια γιορτή.

Φέτος, το μεγάλο όνομα θα είναι οι ‘βετεράνοι του χώρου’ Cause Of Honour, τώρα τους λένε ‘Αίτιον Τιμής’, με μεγάλη τους επιτυχία μια διασκευή, λέει, στο εμβατήριο ‘Βόρειος Ηπειρος’. Πιστεύετε ότι υπάρχει κανονικός άνθρωπος που μπορεί να το ακούσει ολόκληρο; Δοκιμάστε εδώ.
Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για αυτού του είδους τις ‘εκδηλώσεις’ για τη νεολαία. Αποτελούν παγίδες: Μπύρες, αλκοόλ, μαγκιές, πόσους έδειρε ο καθένας, τιράντες, απομιμήσεις Fredperry και Doc Martens με μεταλλικά πρόσθετα για να κλωτσάνε ευκολότερα ξεμοναχιασμένους μετανάστες νύχτα στα στενά, κορίτσια δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά. μην ακούτε κάτι φήμες, πάντως η ναζιστική συμμορία πάντα έχει το βλέμμα στραμμένο στους μικρούς και άβγαλτους για να τους κάνει θύματά της. Μετά, θα τα αρνηθεί όλα, ασφαλώς, π.χ. θυμηθείτε και την υπόθεση ‘Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Μέσα στις σελίδες του περιοδικού τους Blood & Honour Hellas βρίσκει κανείς πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Εδώ, ομολογούν επιθέσεις και εμπρησμούς.
Μέσα στις σελίδες του περιοδικού τους Blood & Honour Hellas βρίσκει κανείς πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Εδώ, ομολογούν επιθέσεις και εμπρησμούς.

# Εθνοκαθαρτήριες δραστηριότητες

Μπορούμε να κάνουμε μια αναδρομή σε προηγούμενες «εθνοκαθαρτήριες δραστηριότητες», προτού περάσουμε στο οπτικό υλικό, που για λόγους ψυχαγωγίας, περισσότερο, επιβάλλεται να δούμε -ειδικά τα βίντεο στο τέλος.
# Ας αρχίσουμε με τις εντυπώσεις ενός τρίτου, του ρεπόρτερ της Ελευθεροτυπίας Μανώλη Δραγάτη για την 5η χρυσαβγίτικη γιορτή, εκείνη του 2004. Φωτογραφίες από τον Man. D. Rudnitzky, που είναι ασφαλώς ψευδώνυμο. Τίτλος ‘Δεν είναι Αριοι, είναι Αρειανοί, Η Γιορτή Νεολαίας 2004 της Χρυσής Αυγής’. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ, 07/11/2004.
Μανώλης Δραγάτης & Man. D. Rudnitzky: Δεν είναι Αριοι, είναι Αρειανοί Γιορτή Νεολαίας Χρυσής Αυγής 2004, Περιοδικό Εψιλον της ‘Ε’, 07/11/2004
# Το ίδιο γεγονός, από το περιοδικό Αντεπίθεση

# ‘Οι Φάλαγγες της Μαύρης Τάξης’, επίσης από το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ, σε κείμενο του Αρίστου Γιαννόπουλου.
# ‘Οι Φάλαγγες της Μαύρης Τάξης’, επίσης από το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ, σε κείμενο του Αρίστου Γιαννόπουλου.
# Για την 4η γιορτή, Οκτώβριος 2003, γράφει ένας χρυσαβγίτης:
Ρεπορτάζ για 4η Γιορτή Εθνικιστικής Νεολαίας στις 25 Οκτωβρίου 2003
Ρεπορτάζ για 4η Γιορτή Εθνικιστικής Νεολαίας στις 25 Οκτωβρίου 2003

# Για την 5η γιορτή, με σύνθημα ‘Σε θέση μάχης’

# Για την 6η, με ομιλία Μιχαλολιάκου.

# Στην 7η γιορτή, με μότο ‘Οι σημαίες ψηλά’, 27/10/2007, πριν την ομιλία του Φίρερ, είδαν όλοι μαζί το Δελτίο ΕΙδήσεων του Channel 88:

# Η 8η γιορτή, 26/10/2008, έγινε σε εσωτερικό χώρο, στα γραφεία τους.
Η 8η γιορτή, 26/10/2008, έγινε σε εσωτερικό χώρο, στα γραφεία τους.
Η 8η γιορτή, 26/10/2008, έγινε σε εσωτερικό χώρο, στα γραφεία τους.

# Τέλος, ένας παλαίμαχος σκινάς γράφει νοσταλγικά για την πρώτη του φορά, το 1994:
24/12/1994: Σύμφωνα με τον νεοναζί, η πρώτη εθνικιστική συναυλία στην Ελλάδα, με τους Αίτιον Τιμής (Cause of Honour)
24/12/1994: Σύμφωνα με τον νεοναζί, η πρώτη εθνικιστική συναυλία στην Ελλάδα, με τους Αίτιον Τιμής (Cause of Honour)

# Και τώρα, αυτό που όλοι περιμένουν, η ώρα της κλωτσοπατινάδας, του πόγκο:


[Σ.Σ.: Το κείμενο συνεχίζεται μετά τις εικόνες. Για τις περιγραφές και τις ημερομηνίες -ορισμένες κατά προσέγγιση-, κλικ σε κάθε εικόνα για μεγέθυνση].
Skinhead, Nazi punks Oi και άλλοι πολλοί χρυσαβγίτες, σε στιγμής εθνοκαθαρτήριας ανάτασης. Το σημαντικό με όλα αυτά είναι πως η γνώμη του Μιχαλολιάκου για τους πιτσιρικάδες που είναι επιρρεπείς στο να κάνουν λάθη, για να το πούμε κομψά, είναι πως ‘δεν διώχνουμε κανέναν, όλοι είναι χρήσιμοι, τους κρατάμε και τους ορμηνεύουμε, σιγά-σιγά θα γίνουν πιστοί στρατιώτες της ιδέας μας’.

# Μυστικές συναυλίες

# Μπορούμε να δούμε ένα μυστικό τέτοιο κονσέρτο. Το βίντεο είναι από τον Απρίλιο του 2008, από συναυλία προς τιμήν Ούγγρων ναζί, στην Περαία, ένα παραθάλασσιο χωριό έξω απ’τη Θεσσαλονίκη. Οπως είχαν γράψει, «τρία Ελληνικά και ένα Ουγγρικό είναι τα συγκροτήματα τα οποία θα συμμετέχουν αυτή τη φορά σε μία ακόμα συναυλία που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Pogrom και White Pride Rockers από Θεσσαλονίκη και Βόρειο Ελλάδα, τους Σύμφωνο Μολότοφ από την Αθήνα και τους Ούγγρους Verszerzodes».
Ουζμπέκοι NS metal nazi oi δεν ήρθαν ακόμη, πάντως.
Ουζμπέκοι NS metal nazi oi δεν ήρθαν ακόμη, πάντως.

Το βίντεο, από ουγγρική πηγή, διότι, εχμμμ, εμείς είμαστε Ελληνες και δεν έχουμε δουλειά να φαινόμαστε όταν ξεδιπλώνουμε ναζιστικές σημαίες, βλέπουμε τους Ούγγρους ναζί Verszerzodes, και βεβαίως, οι Ελληνες φαν από κάτω χαιρετάνε τις ναζιστικές σημαίες και φαίνονται και οι φάτσες τους, είναι όλοι γνωστοί χρυσαβγίτες
Verszerzodes koncert XI.Magyar Sziget


# Πιο ενδιαφέρουσες, όμως, είναι οι μυστικές συναυλίες με σημαίες των SS, γερμανικούς θούριους και εμβατήρια και, φυσικά, και βεβηλώσεις στον Εθνικό Υμνο. Με όλους τους γνωστούς μας, αδερφούς Κασιδιάρη, Ζαφειρόπουλο, Γιοχάλα και πολλούς άλλους, αν δείτε προσεκτικά, να χαιρετάνε χιτλερικά, να φωνάζουν με όλη τη δύναμη των πνευμόνων τους Sieg Heil, να τιμούν τους ‘αιώνιους πεσόντες’ για τη Λευκή Φυλή, και άλλα πολλά τέτοια πατριωτικά κι ελληνικά. Το βίντεο ‘Χρυσή Αυγή Sieg Heil’ με το συγκρότημα Ολική Κάθαρση είναι αποκαλυπτικό.

Ημερομηνία 30/01/2005, επέτειος ανάληψης της εξουσίας από τον Χίτλερ:


Ροκ για την πατρίδα. Αλλά για ποια πατρίδα; Το ίδιο γεγονός με αυτό του βίντεο, η ίδια μυστική συναυλία, σε παρουσίαση ‘εσωτερική’, μόνο για τους μυημένους.

# Ποιος είναι ο Νίκος Γιοχάλας ή Jarl Von Hagal

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής 2007-2011, δημιουργός του γκρουπ Stosstrupp [Σ.Σ.: Σημαίνει ‘ομάδα κρούσης’ και ήταν το όνομα της σωματοφυλακής του Χϊτλερ από το 1923, πρόδρομος των SS] και του γκρουπ Der Sturmer σαν Nick Giogalas ή Jarl Von Hagal, εκπαιδευτής υποψήφιων μελών (από απολογία Γιώργος Γερμενής, 11/01/2014), υπεύθυνος για διεθνείς επαφές. Εκπροσώπησε τη ΧΑ στη Γιορτή των Λαών στην Ιένα το 2005 και το 2007, την οποία οργάνωναν ο Κάπκε και ο Βολέμπεν του NSU (Nationalsozialistischer Untergrund). Αναφέρονταν μόνο τα αρχικά του (Ν.Γ.) και αποσπάσματα της ομιλίας του, στα οποία ο Γιοχάλας λέει καθαρά όσα θέλουν σήμερα να κρύψουν οι υπόδικοι συναγωνιστές του, ότι δηλαδή δεν έπρεπε η Ελλάδα να αντιταχθεί αλλά να συμμαχήσει με τους ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που δεν έκανε παρασυρμένη από τον «σοβινισμό» της:
«Είναι τιμή μου να μιλώ ενώπιον της ελίτ της ευρωπαϊκής νεολαίας, στη χώρα όπου ξεκίνησε η Πραγματική Επανάσταση του 20ού αιώνα! Πρέπει να είστε και εσείς υπερήφανοι διότι την ίδια ώρα που η παρηκμασμένη νεολαία σαπίζει μέσα στην τεμπελιά και την αδιαφορία ή διαδηλώνει εναντίον μας, σαν μαριονέτα της νέας τάξης, εσείς είσαστε εδώ, να διαδηλώσετε ότι δεν ντρέπεστε για τους προγόνους σας, ότι δεν ξεχάσατε την κληρονομιά σας, ότι είσαστε έτοιμοι να αγωνιστείτε για την προάσπιση του Πολιτισμού μας και της Ευρωπαϊκής πατρίδας μας! Ηταν η ώρα για ένα Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ σαν αυτό. Ηταν η ώρα να δείξουμε σε αυτούς που μέρα και νύχτα πασχίζουν να μας εξαφανίσουν, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη, ότι αυτή τη φορά οι Γιοι και οι Κόρες της Ευρώπης θα σταθούν και θα πολεμήσουν πλάι πλάι για το κοινό μας μέλλον. Κανένας ηλίθιος σοβινισμός δεν θα μας σταματήσει, δεν θα μας τυφλώσουν ξανά τα ψέματα του εχθρού, δεν θα πολεμήσουμε ξανά για τα συμφέροντά του!».
Ο Γιοχάλας εμφανίζεται στα έντυπα της Χρυσής Αυγής με το «καλλιτεχνικό» του ψευδώνυμο Jarl von Hagall, και είναι γνωστός για τη σχέση του με το εθνικοσοσιαλιστικό μπλακ μέταλ με συνθέσεις όπως το «Adolf der Grosse» (Αδόλφος ο Μέγας) και άλλα παρόμοια. Ο ίδιος δηλώνει μέλος της αδελφότητας «Παγανιστικό Μέτωπο». Ο Γιοχάλας ήταν εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και στη «Γιορτή των Λαών» το 2007, που οργάνωσε ο Βολέμπεν με τον Κάπκε πάλι στην Ιένα. Το 2006 η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί από τις γερμανικές αρχές. Οσο για τον ιδιαίτερο ρόλο που είχε ο Γιοχάλας στην εσωτερική δομή της Χρυσής Αυγής, αξιοσημείωτο είναι ένα ντοκουμέντο που έχει έρθει στο φως στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης. Πρόκειται για την «τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών», δηλαδή για τον «πυρήνα υποδοχής» που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οργάνωσης στις 23/07/2011. Στην ομιλία του ο «εκπαιδευτής» Γερμενής ευχαριστεί τον «συναγωνιστή Νίκο Γιοχάλα» για τη βοήθειά του «σ’ αυτούς τους πυρήνες» που είχαν σκοπό «να σκοτώσουν τον Εβραίο που τυχόν κουβαλάμε μέσα μας και ο οποίος αποτελεί την αρνητική πλευρά του εαυτού μας».
http://www.efsyn.gr/arthro/i-alli-diki-tis-hrysis-aygis
Stosstrupp: Γιοχάλας Νίκος ή Nick Giogalas ή Jarl Von Hagal + Γιώργος Γερμενής + ένας σεκιουριτάς 38 ετών + ο Νίκος Τ. ο Αστυνομικός

# Συνέντευξη Γιοχάλα, Γερμενή, αστυνομικού Νίκου Τ. στο τεύχος #22 του B&H, τέλη 2001.

[Σ.Σ.: Φαίνεται ότι πρόκειται για αστυνομικό, που ήταν τότε τουλάχιστον μέλος της ναζιστικής συμμορίας, και σίγουρα όχι ο μοναδικός, δείτε εδώ κι εδώ, λ.χ.]
«Οι Stosstrupp δημιουργήθηκαν στα τέλη του ’99 όταν ο Χρήστος (σόλο κιθάρα) και ο Γιώργος (κιθάρα, μπάσο) αποφάσισαν να φτιάξουν μια White Power μπάντα σε παραδοσιακό Oi!/RAC ήχο. Τότε στην μπάντα προσχώρησε ο Νίκος (φωνητικά) που έδωσε και το όνομα στην μπάντα και ο Νίκος Τ. (τύμπανα).
http://wayback.archive.org/web/20040815075353/http://www.bhhellas.com/bloodhonourgr.htm
Interview (answered by Nick G)
1. Could you tell us when, why and where the band formed?
Stosstrupp begun at late ’99 when Chris (solo guitars) and George (lead guitars, bass) decided to form a white power band with a traditional Oi!/RAC sound. Then the band joined me (vocals), bringing and the band name, and Nick T. (drums). Stosstrupp formed to strengthen the Hellenic WP scene which is still in its first steps. The idea to form the band was born in the headquarters of the Hellenic NS movement GOLDEN DAWN in Athens, as we are all members and meet each other very often there.
2. What is the current line up, with ages and what do you do for jobs etc.?
The line up is the same as the beginning, Chris (38!) works as guard in a factory, George (24)works in courier, 1(25) am security and Nick T. (25) is a policeman.
[…]
6.ls it true that Stosstrupp members are GOLDEN DAWN members and could you tell us about this NS party – how many members, do they march on the streets, publications etc.?
– Yes, we are all active members of the Hellenic NS movement GOLDEN DAWN.»




xyzcontagion.wordpress.com
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια