Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι "καυτοί" διάλογοι των κατηγορουμένων στην κομπίνα με τα Funds

Έγγραφα με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων διέρρευσε ο εκ των εμπλεκομένων στην μεγάλη απάτη με το μαϊμού fund, Ι. Λ. Στο σκαναρισμένο
διάλογο τον οποίον επικαλείται ο κατηγορούμενος ο οποίος πήρε το δρόμο για τις φυλακές, φαίναται, κατά τον ίδιον, πως το κύκλωμα σχεδίαζε να του φορτώσει όλες τις ευθύνες. Με αυτόν τον τρόπο ο Ι. Λ. επιχειρεί να "πετάξει" από πάνω του μεγάλο μέρος της ευθύνης και συγχρόνως να απεκδυθεί του βασικού του ρόλου στη μεγάλη κομπίνα. Στην απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας που κράτησε περισσότερο από οκτώ ώρες ο Ι. Λ. τόνισε τη συνεργασία του με τις Αρχές.   Διαβάστε τα 'εγγραφα "φωτιά":
 
 
 

 Ο Ι. Λ. με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής προφυλακιστέος.
 Ο άλλος πρωταγωνιστής Γ.Δ. μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες θα απολογηθούν την Κυριακή.
 Ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγροούμενος δήλωσε:
 "Δικαιούμαι να εκφράσω (επιεικώς) την έκπληξή μου, διότι, πραγματικά, παρά πάσαν,αντικειμενικώς, προσδοκία, η προαναφερθείσα Υποδιεύθυνση, με το από 04.05.2016 έγγραφό της, διεβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, περιλαμβάνοντας και εμένα (!) στους υπόπτους της υπό έρευνα υποθέσεως, χαρακτηρίζοντάς με μάλιστα ως δήθεν συν-διευθύνοντα εγκληματική οργάνωση μαζί με τον Γ. Δ., τον οποίον εγώ κατήγγειλα".

Και προσθέτει:
 "είμαι αθώος και γι' αυτό κατήγγειλα την συμπεριφορά εκείνων που θεωρούσα ως δράστες εγκλήματος και σε βάρος μου. Διαφορετικά θα ήταν σαν να πυροβολούσα ο ίδιος τα πόδια μου, κατά τη γνωστή παροιμία..."
 Χαρακτηρίζει τους συγκατηγορούμενους του "συμμορίτες" οι οποίοι σχετίζονταν με την "εικονικότητα των λογαριασμών μέσω των οποίων παραπλανούσαν τους αφελείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και εγώ", ενώ επισημαίνει ότι παρά τη σε βάρος του κατηγορία, αρκετοί από τα θύματα της -κατά το κατηγορητήριο- εγκληματικής οργάνωσης "δεν με θεωρούν υπαίτιο απάτης και το έχουν ήδη καταθέσει".
 Ο Ι.Λ. προκειμένου να υποστηρίξει την αθωότητά του ανέφερε ότι ο ίδιος αλλά και οι γονείς του είχαν επενδύςει περί τα 6 εκ. δολάρια στο fund και στη συνέχεια ζημιώθηκαν, χωρίς να έχει αντιληφθεί την απάτη. " Ο Γ.Δ. με χρησιμοποίησε ως (ακούσιο!) όργανό του, χωρίς να γνωρίζω απολύτως τίποτα για τις εγκληματικές του προθέσεις, προκύπτει α) από το γεγονός ότι προτείνα το επενδυτικό σχήμα του α! μηνυομένου σε συγγενείς και στενούς μου φίλους, αλλά και β) από το γεγονός ότι, παρότι μού δινόταν, κάθε μήνα, η δυνατότητα να αναλάβω/αποσύρω τα κέρδη των επενδύσεών μου, εν τούτοις δεν το έκανα. Αντιθέτως, τα «άφηνα» [όπως συνιστούσα να τα αφήνουν και στους δικούς μου ανθρώπους] σε εκείνον, προκειμένου να τα επανεπενδύει για λογαριασμό μου. Εγώ ο ίδιος είχα προτείνει το επενδυτικό του σχήμα α) στους γονείς μου , β) στον αδελφό μου, γ) στην αδελφή μου, δ) στον θείο μου και ε) στην πρώτη μου εξαδέλφη, ενώ, από προσωπικά μου χρήματα, είχα επενδύσει περίπου 6.000.000 δολάρια ΗΠΑ".
 Σε άλλο σημείο του απολογητικού του υπομνήματος αναφέρει για τον ίδιο και τη συγκατηγορούμενη του, δικηγόρο Κύπρου: "είμαστε αθώοι, δεν μετείχαμε στην όλη ιστορία και γι' αυτό, όχι μόνον μας παραπλανούσαν, αλλά και, όταν έβλεπαν ότι υπάρχει κίνδυνος να τους αποκαλύψουμε, προσπαθούσαν να βρουν τρόπους, είτε να συνεχίσουν την παραπλάνησή μας, είτε να μας εξοντώσουν κυριολεκτικώς και μεταφορικώς. Αποδεικνύεται, επίσης, το γεγονός ότι ο Γ.Δ. και η ομάδα του είχαν ήδη σχεδιάσει να συνεχίσουν (και πιθανότητα συνεχίζουν πράγματι) την παράνομη δράση τους ακόμα και μετά τη διάρρηξη των σχέσεών μας!"
 Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Ι.Λ. είπε ότι στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε:
"Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του Γ.Δ. καθώς έχω χάσει πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα. Έχω κινηθεί ενώπιον δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε πέντε διαφορετικές χώρες. Αγγλικά και Ουκρανικά δικαστήρια με έχουν δικαιώσει και έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γ.Δ. και της εταιρίας του. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν οχι μόνο την αθωότητα μου αλλά και το μέγεθος της μεθόδευσης εναντίον μου και εναντίον όλων των επενδυτών. Συνολικά εγώ και συγγενικά μου πρόσωπα έχουμε χάσει επτά εκατομμύρια δολάρια. Όλοι αυτοί είναι μια συμμορία. Ο Γ.Δ. έφαγε όλα τα λεφτά. Μόνο στους μπράβους του έδινε 700.000 ευρώ το χρόνο. Υπάρχουν στοιχεία οτι ο Γ.Δ. και οι συνεργάτες του σχεδίαζαν ακόμα και τη δολοφονία μου."
Οι συνήγοροι του Ι.Λ. προσκόμισαν στον ανακριτή υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης που υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας οτι η σύλληψη του εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξη των δικαστηρίων που εκκρεμούν σε άλλες χώρες, από τις αποφάσεις των οποίων περιμένουν την επιστροφή των χαμένων χρημάτων τους. Κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του λέγοντας οτι και αυτός είναι θύμα της απάτης.



thepressroom.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια