Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξέλιξη ένστολου προσωπικού γενικών καθηκόντων με τίτλους προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Το bloko.gr έλαβε από αναγνώστη το κείμενο ενημέρωσης που ακολουθεί και το έγγραφο που παρατίθεται.

"Καλημέρα και
χρόνια πολλά

Σας επισυνάπτω την απάντηση που λάβαμε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε σχετικό  ερώτημα που υποβάλαμε .




Αθήνα 03/04/2016


Προς :1)Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης κο. Παναγιώτη   Κουρουμπλή
      2)Αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη κο.  Νίκο Τόσκα
      3)Αρχηγό ΕΛ ΑΣ κο. Κωνσταντίνο Τσουβάλα

Θέμα :Εξέλιξη ένστολου προσωπικού γενικών καθηκόντων με τίτλους προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών εντός της  ΕΛ.ΑΣ.

Αξιότιμοι κύριοι

Προκειμένου να πληροφορηθούμε τη διαδικασία και δομή ως προς τις δυνατότητες εξέλιξης εντός των σωμάτων ασφαλείας και ειδικότερα στην ΕΛ.ΑΣ. σας υποβάλουμε τα ακόλουθα:
Γνωρίζουμε ότι η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ.  γίνεται δια  της διαδικασίας των πανελλήνιων εξετάσεων με αρκετά μεγάλη ζήτηση και υψηλή συγκέντρωση μορίων.
Οι απόφοιτοι των ανωτέρω σχολών ως προς τα ακαδημαϊκά τους προσόντα σύμφωνα με τον ΕΟΠΕΠ αντιστοιχούν αφενός η σχολή Αξιωματικών στο 6ο επίπεδο και η σχολή Αστυφυλάκων στο 5ο επίπεδο της οκταβάθμιας κλίμακας του εθνικού πλαίσιου προσόντων.


Οι απόφοιτοι των προαναφερομένων  σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  παράλληλα με  την άσκηση των καθηκόντων τους δύναται να έχουν κατορθώσει να είναι κάτοχοι πρόσθετων  προπτυχιακών ,μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών. Όπως γνωρίζεται στον ιδιωτικό ,δημόσιο ,ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως  και στο Υπουργείο Εθνικής  Αμύνης τα παραπάνω αυξημένα επιστημονικά προσόντα οδηγούν σε αλλαγή βαθμίδας, βαθμολογικό και μισθολογικό κλιμάκιο με δυνατότητα εξέλιξης  στην ανώτατη βαθμολογική  ιεραρχία .
Ως εκ τούτου ερωτάσθαι  αν προβλέπεται διαδικασία και ποια είναι αυτή,  στους κάτοχους  προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στο  ένστολο προσωπικό γενικών καθηκόντων απόφοιτων παραγωγικών σχολών της ΕΛ.ΑΣ.
1ον αξιωματικών και 2ον αστυφυλάκων ως προς την αλλαγή   :
1.       Βαθμίδας
2.       Βαθμολογικού κλιμάκιου
3.       Μισθολογικού κλιμάκιου
4.       Δυνατότητα εξέλιξης στην ιεραρχία στα  ανώτατα καταληκτικά και βαθμολογικά  κλιμάκια.





.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια