Ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή

Την πιο σημαντική απώλεια είχε η Χεζμπολάχ μετά το θάνατο του στρατιωτικού της ηγέτη, το 2008 καθώς σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στα
σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία ο Μουστάφα Μπαντρεντίν, υψηλόβαθμος διοικητής της.
“Ο Μουστάφα Μπαντρεντίν έλαβε μέρος στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις ισλαμικής αντίστασης από το 1982,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ, ενώ σκοτώθηκε την Τρίτη το βράδυ.
Ο 55χρονος Μπαντρεντίν ήταν ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της οργάνωσης στη Συρία.
Η Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη Συρία.
Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από μια μεγάλη έκρηξη που είχε ως στόχο μία από τις βάσεις της, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενώ γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή, πυραυλική επίθεση ή βομβαρδισμό πυροβολικού.
Το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου, al-Mayadeen μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών.
Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος, στη διάρκεια των πεντάχρονων πολεμικών συγκρούσεων.


ΠΟΝΤΙΚΙ
.