Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόφασεις ΣτΕ: Τα “γκολ” των ένστολων σε δύο κυβερνήσεις και τι θα γίνει από δω και πέρα

Η συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΣ Αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη στο Militaire.gr μαγνητοσκοπήθηκε στα γραφεία του ΞΙΦΙΑ τη Πέμπτη το απόγευμα. Σ΄ αυτή όπως θα
διαπιστώσετε κάνει αναφορά στην απόφαση του ΣτΕ ,λέγοντας ότι οι στρατιωτικοί πρέπει να περιμένουν να τη δουν για να καταλήξουν πως θα οργανώσουν από δω και πέρα τις διεκδικήσεις τους. Δεν γνώριζε εκείνη τη στιγμή ότι η απόφαση θσ γινόταν γνωστή σε λίγες ώρες. Ανέμενε πάντως ότι θα ήταν θετική.
Ο Τσουκαράκης στη συνέντευξη του είπε μεταξύ άλλων ότι το “θέμα είναι να μπαίνει το γκολ”! Δεν έχει σημασία η τακτική και το …θέαμα ,αλλά η ουσία. Σ΄ ότι αφορά στους δικαστικούς αγώνες των στρατιωτικών η ΠΟΕΣ και ο πρόεδρός της έχουν βρει τη “συνταγή” για να “σκοράρουν”. Θα πουν ίσως κάποιοι και σίγουρα όσοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον Τσουκαράκη ότι νίκες γίνονται αλλά…πρωτάθλημα δεν έρχεται. Κι αυτό έχει να κάνει με την εφαρμογή των αποφάσεων. Θα διαφωνήσουμε.
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πολύ σημαντικές και αποτελούν όπλο που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει. Όσος καιρός κι αν περάσει οι αποφάσεις θα είναι ενεργές και οι στρατιωτικοί θα απαιτούν την εφαρμογή τους.Αυτό τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει.
Τι άλλο όπλο θα είχαν οι στρατιωτικοί αν δεν είχαν γίνει οι προσφυγές στο ΣτΕ; Με τι τρόπο θα μπορούσαν να πιέσουν την όποια κυβέρνηση για να διασώσουν ότι μπορεί να διασωθεί; Τι άλλη πρόταση υπάρχει; Να κάνουν διαρκώς διαδηλώσεις; Πριν λίγες μέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που έψεγαν τους στρατιωτικούς που δεν συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για το ασφαλιστικό. Οι διαδηλώσεις για τους στρατιωτικούς δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό.
Θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα να αναγνωρίσουμε ότι οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ διαφύλαξαν με κάθε τρόπο και σε κάποιες περιπτώσεις με κόστος την πειθαρχία στο στράτευμα ως όφειλαν.  Μέσα σε κλίμα απογοήτευσης και μεγάλου θύμου που δικαιολογημένα ένοιωθαν οι στρατιωτικοί, η ΠΟΕΣ κατόρθωσε να διεκδικήσει με απολύτως θεσμικό τρόπο όλα όσα έπρεπε . Κι έβαλε …τα δύο γκολ.
Τι θα γίνει από εδώ και πέρα ρωτάνε όλοι οι στρατιωτικοί κι έχουν δίκιο να ανησυχούν. Στην συνέντευξή του στο Militaire.gr ο Α.Τσουκαράκης λέει πολλά και ενδιαφέροντα για τους τρόπου με τους οποίου οι στρατιωτικοί θα διεκδικήσουν από εδώ και πέρα τα αιτήματά τους. Θα σας πούμε μόνο ότι λέει πως οι διαδηλώσεις με στολή ,είναι η πιο ήπια μορφή διεκδίκησης. Τα υπόλοιπα αύριο το πρωί στις 11 από τον ίδιο, στη συνέντευξή του στο Militaire.gr



Militaire.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια