Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλαγές Κατρούγκαλου στο παρά πέντε για το Αγγελιόσημο και τις συντάξεις στους ένστολους

Μικρή χρονική αναβολή στην εφαρμογή ρυθμίσεων που προβλέπουν κατάργηση του Αγγελιοσήμου και την έναρξη ισχύος συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων για τα Σώματα Ασφαλείας και
τις Ενοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος. Ως προς το Αγγελιόσημο –η κατάργηση του οποίου προβλεπόταν άμεσα με την ψήφιση του νομοσχεδίου, χωρίς να προβλέπεται κάλυψη του «κενού» που δημιουργείται- ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως θα ισχύσει από την 1 η Αυγούστου, με στόχο την αντικατάστασή του ως πόρου για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, πρόσθεσε, θα ισχύσουν από 1 η Ιουλίου, καθώς ως τότε –είπε- θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο για το προσωπικό των Σωμάτων αυτών, μέσω του οποίου θα ρυθμίζονται σχετικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων δε ανακοίνωσε πως κάνει αλλαγές σε κάποιες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, αποδεχόμενος αιτήματα που διατυπώθηκαν και τα θεωρεί δίκαια: ως τέτοιο ανέφερε το αίτημα να δίδεται σύνταξη λίγω αναπηρίας με τους ίδιους όρους πουδίδεται για λόγους θανάτου, για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.


Καθημερινή
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια