Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για την κυβέρνηση δεν περισσεύουν νέα οχήματα για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα

Αρνητική ήταν η απάντηση του  Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Τόσκα  στο αίτημα για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα με νέα οχήματα, τη στιγμή
μάλιστα που ο στόλος των οχημάτων στην Α’ και Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου χαρακτηρίζεται από την παλαιότητα των οχημάτων και από συχνές βλάβες.
   Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, από τις 25 Απριλίου, αναδεικνύοντας το πρόβλημα.
  Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε νέα ερώτηση την προηγούμενη εβδομάδα, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος δεν έγιναν αποσπάσεις προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, τη στιγμή που η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.
   Σε δήλωση του, αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργού, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
« Για την κυβέρνηση τα Δωδεκάνησα πέφτουν πολύ μακριά. Δεν περισσεύουν οχήματα για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
   Επισημαίνω ότι την περίοδο 2012-2015 ήταν η τελευταία φορά που  οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύθηκαν με νέα οχήματα ( 19 νέα οχήματα ).
  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 180 οχήματα διαφόρων τύπων, τα οποία αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα , λόγω παλαιότητας ενώ δεν καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών.
   Θα έπρεπε να υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα αντικατάστασής τους.
  Στην ερώτηση που είχα καταθέσει, το αρμόδιο Υπουργείο άφησε αναπάντητο και το ερώτημα που είχα υποβάλει ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για τις υπηρεσίες και τις αστυνομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα, στις οποίες έγινε κατανομή νέων οχημάτων.
   Το γεγονός ότι αυτό το ερώτημα έμεινε αναπάντητο,  λέει πολλά».

Μάνος Κόνσολας - βουλευτής Δωδεκανήσου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια