Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντεξουσιαστές "την έπεσαν" σε Στρατηγό στη Θεσσαλονίκη

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης σχετικά με το προσφυγικό.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης την περασμένη Πέμπτη το βράδυ,  ήταν ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Διοικητής 1ης Στρατιάς/OHQ-EU, με θέμα «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού».

Ομάδα αντεξουσιαστών που είχαν κάνει νωρίτερα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όρμησαν μέσα στην εκδήλωση και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Ο στρατηγός, οι ακαδημαϊκοί και οι προσκεκλημένοι τράπηκαν σε φυγή, όταν ειδοποιήθηκαν ότι επίκειται η εισβολή των αντεξουσιαστών κι έτσι δεν βρίσκονταν στον χώρο την ώρα της εισβολής. 

Η ομάδα των αντεξουσιαστών προκάλεσε φθορές στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ η εκδήλωση ακυρώθηκε.

Παρών στο περιστατικό ήταν και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, Ταξίαρχος ε.α. Χατζηθεοφάνους Γεώργιος,  ο οποίος μας περιέγραψε το περιστατικό στο Onalert: 

"Η ομιλία ακυρώθηκε και ο Στρατηγός αποχώρησε πριν φθάσουν οι διακόσιοι (σσ κατά την εκτίμησή του)  περίπου διαδηλωτές έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου σε κάθε περίπτωση υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ με διακριτική παρουσία και οι οποίες δεν χρειάστηκε να επέμβουν διότι πολύ γρήγορα οι διαδηλωτές αποχώρησαν. 

Νομίζω πως η αστυνομία ήταν ενήμερη για αυτήν τη διαδήλωση που είχε σχέση με το προσφυγικό κι όχι με την ομιλία, την οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για την ανάδειξη των θέσεών τους όταν ενημερώθηκαν γι αυτήν. 

Η ακύρωση της ομιλίας αποφασίστηκε από τον Στρατηγό σε συνεργασία με τους διοργανωτές και θεωρώ πως αποτελεί μια πράξη σύνεσης και στην κατεύθυνση της με κάθε τρόπο αποφυγής εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα".


onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια