Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μαφία ήθελε να παραδειγματίσει. Για 20.000 ευρώ και λίγη κοκαΐνη αποκεφάλισαν τον 26χρονο στη Θεσπρωτία

Λεπτομέρειες για το κίνητρο της μαφίας ναρκωτικών που έδωσε την εντολή για τον αποκεφαλισμό 26χρονο Αλβανού στη Γλυκή Παραμυθίας Θεσπρωτίας αποκαλύπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρχηγός κυκλώματος ναρκωτικών φέρεται να είχε ενοχληθεί για την «εξαφάνιση» 20.000 ευρώ και ποσότητας κοκαΐνης από το θύμα, το οποίο φέρεται από τους αστυνομικούς να ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκτιμούν ότι το κεφάλι του 26χρονου το πήρε ένας από τους τρεις δράστες και το μετέφερε στην Αλβανία. Και αυτό διότι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας ήθελαν με τον τρόπο αυτό να αποδείξουν στον «αρχηγό» και «εντολέα» ότι εκτέλεσαν την αποστολή που τους ανατέθηκε. Παράλληλα, οι δολοφόνοι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα πυγμής και παραδειγματισμού προς τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών, προκειμένου να μην τολμήσει εφεξής να κάνει κάτι ανάλογο (δηλαδή να αφαιρέσει λεφτά ή ναρκωτικά).
Οι αστυνομικοί αρχικά είχαν προσάγει έναν 28χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι βρισκόταν παρών στο έγκλημα, που διέπραξαν δύο συμπατριώτες του. Είχε περιγράψει πως οδήγησε δύο ομοεθνείς του στην θέση «Ποταμιά» και στην παράγκα στην οποία διέμενε το θύμα. Εκεί χτύπησαν την πόρτα και ο 26χρονος τους άνοιξε.
Ένας δράστης μπήκε μέσα ενώ οι άλλοι δυο έμειναν έξω και περίμεναν. Άκουσαν τον πυροβολισμό και μετά είδαν το δράστη να σέρνει και να βγάζει το θύμα έξω από την παράγκα. Τότε, σύμφωνα με τις περιγραφές, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και αποκεφάλισε το θύμα. Το κεφάλι το έβαλε σε μια σακούλα και -όπως τους είπε- θα πήγαινε να το δείξει στην Αλβανία στον άτομο που είχε ζητήσει την εκτέλεση και τον αποκεφαλισμό του Αλβανού.
Λίγες ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί είχαν προσάγει έναν ακόμη 28χρονο, ο οποίος φερόταν σύμφωνα με τις περιγραφές του πρώτου, πως περίμενε και αυτός έξω από την παράγκα. Αυτός φέρεται να αρνείται την όποια συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα.
Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των δύο ανδρών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία περιίβρυσης νεκρού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ο Ανακριτής εξέδωσε εντάλματα σύλληψης δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν οι δύο άνδρες.
Την ίδια ώρα αναζητείται ο 27χρονος άνδρας από την Αλβανία, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο φυσικός αυτουργός της και εκείνος που αποκεφάλισε το θύμα.

Το χρονικό

Το πρωί της 9ης Μαΐου 2016 ο 44χρονος ιδιοκτήτης του στάβλου, ο οποίος πήγε όπως κάθε πρωί για δουλειά, βρήκε νεκρό τον υπάλληλό του.
Ο 26χρονος είχε μεγαλώσει σε ένα πολύ δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και έψαχνε απεγνωσμένα δουλειά στο χωριό της Θεσπρωτίας. Εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2016 στην περιοχή και τότε ο 44χρονος κτηνοτρόφος αποφάσισε να τον πάρει στη δούλεψή του.
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν πολλά τατουάζ στο κορμί του θύματος, ερεύνησαν από την πρώτη στιγμή το παρελθόν του και την πιθανή εμπλοκή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, έχουν ζητήσει στοιχεία από τις αλβανικές Αρχές και εξετάζουν την πιθανότητα το θύμα να είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.
Η είδηση για τον αποκεφαλισμό που είχε προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί αναζήτησαν το μέλος του σώματος στην ευρύτερη περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Ο ιατροδικαστής που προέβη στη νεκροψία διαπίστωσε ότι ο αποκεφαλισμός προήλθε πιθανότατα με μαχαίρι και τον προσδιόρισε χρονικά από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ δεν εντόπισε στο ακέφαλο σώμα άλλα τραύματα από θλαστικά ή αιματηρά τραύματα που να προσδιορίζουν ενδεχόμενη πάλη.
huggingtonpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια