Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο κρατουμένων για την έναρξη κινητοποιήσεων στις φυλακές Τρικάλων

Βιώνοντας την καταναγκαστική συνθήκη εγκλεισμού η οποία μας έχει επιβληθεί και έχει ως συνέπεια την στέρηση του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας μας, ερχόμαστε
καθημερινά αντιμέτωποι με μια πληθώρα προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, αφού κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκύψει πάνω τους, να τα αφουγκραστεί και να δώσει μια λύση, ώστε αυτά να πάψουν να υφίστανται και να διαιωνίζονται. Την ευθύνη για τις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού που επικρατούν στο σύνολο των --κατ’ ευφημισμό- σωφρονιστικών καταστημάτων κράτησης την έχει κατά κύριο λόγο το Υπ. Δικαιοσύνης  που συστηματικά κωφεύει , κλείνει τα μάτια στα προβλήματα αυτά και αρνείται να δώσει λύση. Οι κατά τόπους διευθυντές-τριες των καταστημάτων  είτε είναι άσχετοι με το αντικείμενο που καλούνται να υπηρετήσουν ή δείχνουν πλήρη απροθυμία για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και  με  αυταρχική στάση, απέναντι στους κρατούμενους , προσπαθούν να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι σ' αυτή τη ζωή τίποτα δεν κερδίζεται με παρακάλια και ικεσίες. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί αν εμείς οι ίδιοι δεν μπούμε στην διαδικασία να το διεκδικήσουμε. Όλα τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί προς όφελος των κρατουμένων, κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν και τα οποία εμείς απολαμβάνουμε τώρα, κατακτήθηκαν ύστερα από τη συσπείρωση των κρατουμένων και τον διαρκή αγώνα που οι ίδιοι έδωσαν μέσα από διάφορες μορφές κινητοποιήσεων (αποχή συσσιτίου, στάσεις, εξεγέρσεις, απεργείες πείνας κτλ). Αυτή και μόνο την κατεύθυνση ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε  και εμείς τώρα, δείχνοντας προς τους αρμόδιους φορείς, ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και ότι είμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δεν θα ανεχτούμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας.

Από σήμερα 5/4 / 2016 οι πτέρυγες Ε2, Γ2, Α1 ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεων που έχει ως αφετηρία την άρνηση να μπούμε στα κελιά μας τις μεσημβρινές ώρες  από  12:00 έως 15:00 και θα κλιμακωθούν στην περίπτωση που τα αιτηματά μας δεν ικανοποιηθούν.


Τα αιτήματα που διεκδικούμε έχουν ως εξής:



α) Τη δυνατότητα 24ωρης παροχής ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης με την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων.
β) Βελτίωση της ποιότητας και αύξησης της ποσότητας συσσιτίου.
γ) Τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής με την παροχή των κατάλληλων ειδών καθαριότητας στους αρχικαθαριστές των πτερύγων και συχνούς ψεκασμούς των ατομικών κελιών και κοινόχρηστων χώρων για απεντόμωση.
δ) Την παροχή από τη διεύθυνση του καταστήματος του κατάλληλου εξοπλισμού για την άθληση και ψυχαγωγία των κρατουμένων.
ε) Τη διευκόλυνση των κρατουμένων στο δικαίωμα της μόρφωσης και εκπαίδευσης και την εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης καθώς και μορφωτικών, επαγγελματικών, πολιτιστικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων.
στ) Η επικοινωνία του κρατούμενου με το κοινωνικό περιβάλλον (επισκέψεις συγγενών ή μη, ανταλλαγή επιστολών, τηλεφωνική επικοινωνία, άδειες εξόδου) και οι εν λόγω θεσμοί να αντιμετωπίζονται όχι ως προνόμια ή χάρη προς τους κρατούμενους, αλλά ως εκφάνσεις ατομικών δικαιωμάτων τους.
ζ) Την παροχή των απαραίτητων και αναγκαίων ειδών διαβίωσης από την κοινωνική υπηρεσία του εκάστοτε καταστήματος προς άπορους κρατούμενους.
1)      Την πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού στο κατάστημα των Τρικάλων τα χρέη του οποίου ως τώρα τελεί η ψυχολόγος.
2)      Την παράδοση σε χρονικό διάστημα 24 ωρών των χρημάτων που αποστέλλονται προς τους κρατούμενους μέσω τηλεφωνικών επιταγών και πολλές φορές κάνουν και μια βδομάδα να τους παραδοθούν εμποδίζοντας τους έτσι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις.



Στη φυλακή όταν η αγωνιστικότητα και η αλληλεγγύη καταλαμβάνει  τον απαραίτητο ζωτικό χώρο μεταξύ των κρατουμένων είναι πάντα εύφορο το έδαφος να διαταραχτεί η δύσοσμη σαπίλα που αποπνέει η εύρυθμη λειτουργία ενός σωφρονιστικού κολαστηρίου . Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα προσπαθήσουν να μας στερήσουν το παραμικρό δικαίωμα μας και σε όσους δεν θα σεβαστούν την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας.  Σε αυτούς που μπορεί να διερωτώνται αν θα καταφέρουμε κάτι ή όχι με αυτές τις κινητοποιήσεις μας, η απάντηση περικλύεται σε μια φράση

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ...
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΧΑΜΕΝΟΣ...
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Υ.Γ.: Στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς σε όλους τους κρατούμενους που συμμετείχαν ενεργά το διάστημα Ιανουάρη-Φλεβάρη στις κινητοποιήσεις του Κ.Κ. Κορυδαλλού με αποτέλεσμα την ικανοποίηση της πλειοψηφίας των αιτημάτων τους.
athens.indymedia.org
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια