Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ι.Κατσιαμάκας στη Βουλή: Δηλαδή κύριοι της κυβέρνησης η γυναίκα του νεκρού αστυνομικού δεν δικαιούται σύνταξη;

Διαβάστε την Τοποθέτηση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου ανέπτυξε τις θέσεις της
Ομοσπονδίας για το ασφαλιστικό:

Το υπό συζήτηση σχέδιο νομού για το ασφαλιστικό – φορολογικό έρχεται, σε συνέχεια των προηγούμενων ασφαλιστικών νομοσχεδίων, να ισοπεδώσει και να αποτελειώσει ότι απέμεινε από το δημόσιο, αλληλέγγυο και κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό, με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κακοποιητικό.
Πρόκειται, για ένα ασφαλιστικό και φορολογικό Αρμαγεδδών που καταργεί ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αφού καταργεί την διάκριση παλαιού και νέου ασφαλισμένου, κάτι που είχαν σεβαστεί όλοι ανεξαιρέτως οι νομοθέτες μέχρι σήμερα σε αντίστοιχα νομοσχέδια και εισάγει την καινοφανή θεωρία της διάκρισης παλαιού και νέου ασφαλισμένου. Έτσι, ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, ακόμα και περάν της δεκαετίας εγκλωβίζονται και τιμωρούνται, διότι έλαβαν σοβαρά τις διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας που εγγυούνταν, με απόλυτο τρόπο, τον τρόπο υπολογισμού της συντάξεως του. Θεωρούσαν βεβαίως ότι είχαν να κάνουν με ένα σοβαρό κράτος και όχι με ένα κράτος ανυπόληπτο που δεν σέβεται τους νόμους που το ίδιο θεσπίζει.
Ειδικά, όσον αφορά τους εργαζόμενους στα Σ.Α. και τις Ε.Δ., το νομοσχέδιο αυτό τους επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα. Η αξιοπρεπής σύνταξη που κάποιοι ανέμεναν μετά από 35 και 40 χρόνια σκληρής εργασίας, μέρα και νύχτα, χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό, χωρίς αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες και κυρίως χωρίς να είναι βέβαιοι ότι θα επιστρέψουν στο σπίτι του όρθιοι ή οριζοντιωμένοι, πλέον έγινε όνειρο θερινής νυκτός. Αυτή την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος μας, τους κινδύνους που αυτό εμπεριέχει ουδόλως απασχολεί τον Υπουργό Εργασίας κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ. Αντίθετα, με το αντιασφαλιστικό – αντισυνταγματικό τερατούργημα που δημιούργησε ρίχνει όλους μας στην μηχανή του ασφαλιστικού κιμά. Αλήθεια, πόσο γρήγορα ξέχασε ο κ. Υπουργός Εργασίας τα όσα κατά καιρούς έλεγε και διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους για την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας, σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια μας, όπου ήταν προσκεκλημένος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου.
Μιας και μιλήσαμε για το Σύνταγμα, αλήθεια τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου κύριοι βουλευτές δεν θα την λάβετε καθόλου υπόψη σας, όταν θα κληθείτε να ψηφίσετε αυτές τις αντισυνταγματικές διατάξεις ή μήπως θα περιμένετε την απόφαση του ΣτΕ, όπου θα προσφύγουμε την επομένη κιόλας της δημοσίευσης της στην εφημερίδα της κυβέρνησης, όπως κάναμε και με τον Ν.1493/2012 και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά;
Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μόνο μια παράγραφο από εκείνη την περίφημη απόφαση, η οποία αναφέρει επί λέξη ‘’ Για τα στελέχη των στρατιωτικώς οργανωμένων σωμάτων, ο κοινός νομοθέτης έχει υποχρέωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, η οποία απορρέει εμμέσως από τα αρ. 45, 23 παρ. 2 και 29 παρ. 3 του Συντάγματος, ως αρχή που εγγυάται την αποτελεσματική εκπλήρωση της κρατικής αποστολής τους και ως αντιστάθμισμα για τις ιδιαίτερες συνθήκες εκτέλεσης του καθήκοντος τους. Επανερχόμενος στο θέμα των επιπτώσεων του ασφαλιστικού για τους ένστολους θέλω να επισημάνω ότι εμείς θα υποστούμε τις μεγαλύτερες μειώσεις, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους του δημοσίου τομέα. Και αυτό, γιατί με τον νέο τρόπο υπολογισμού επί των συνταξίμων αποδοχών όλου του ασφαλιστικού βίου μειώνεται αισθητά η βάση υπολογισμού, γιατί είχαμε σε σχέση με τους υπόλοιπους υπάλληλους του δημόσιου τομέα τον μικρότερο βασικό μισθό, αφού το μισθολόγιο  μας είναι καθαρά επιδοματικό. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το 2002 ο Β.Μ. του Ανθυπολοχαγού που αποτελεί την βάση υπολογισμού όλων των Β.Μ. ήταν 690€ και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα 1.200€. Και επειδή παρά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ότι δήθεν δεν θα υπάρξουν μειώσεις, προφανώς θα εννοεί τις συντάξεις κάποιας άλλης χώρας, γιατί οι δικές μας παραδοχές και τα παραδείγματα που έχουμε κάνει, δείχνουν μια μείωση της τάξης του 20 με 30%. Σήμερα η σύνταξη του  Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν ξεπερνούν τα 1.600€, όταν ένας συνταξιούχος των ΔΕΚΟ, όπως παραδέχεται ένας συμπολίτης μας σε μια εβδομαδιαία εκπομπή στην T.V. αγγίζει τα 1.700€. Και αυτό είναι δικό σας επίτευγμα κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και έρχεται τώρα η σημερινή Κυβέρνηση να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.
Από τα όσα ανέφερε ο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, θα σταθώ στις συντάξεις χηρείας. Αναρωτιέμαι αλήθεια, ποιος νοσηρός εγκέφαλος είχε αυτή την ιδέα, πέραν του ότι μειώνει τις συντάξεις αυτές από το 70 στο 50% που κάποιος άνθρωπος χάνει τη ζωή του, έρχεται το ίδιο το ελληνικό κράτος και τιμωρεί την οικογένεια του. Δηλαδή κύριοι της Κυβέρνησης, η σύζυγος του δολοφονηθέντα αρχιφύλακα Σάββα Νεκταρίου στα Πατήσια, η σύζυγος του όποιου έφερε στη ζωή ένα παιδί μετά το θάνατο του, δεν δικαιούται τη σύνταξη του, επειδή είναι κάτω των 55 ετών και ας κατέβαλε ο δολοφονηθείς εισφορές για 30 χρόνια; Θερμά συγχαρητήρια κύριοι.
Αναφορικά με την μάχιμη πενταετία, όπως αναφέρεται η εξαγορά της στο άρθρο 15 παρ.2,  καθιστά απαγορευτικό σε κάποιον να την αναγνωρίσει, καθώς θα απατηθούν 38 χιλιάδες περίπου ευρώ. Για αυτό και χρήζει και είναι απαραίτητο να παραμείνει ο παλιός τρόπος εξαγοράς.
Τέλος, θέλω να καλέσω τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό τον ασφαλιστικό Αρμαγεδδών και να δεσμεύουν ότι θα τον καταργήσουν αφενός και αφετέρου θα λάβουν υπόψη τις θέσεις και τις προτάσεις μας.
 Η εκ του ασφαλούς καταψήφιση του και μόνο για εμάς δεν λέει τίποτα. Χορτάσαμε από υποσχέσεις και χτυπήματα στη πλάτη. Κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης καλούμε και εσάς να μην ψηφίσετε αυτό το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο. Εμείς θα αγωνιστούμε στους δρόμους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μην περάσει. Γιατί τους κόπους και τους μόχθους μιας ζωής, τον ιδρώτα και το αίμα μας δεν το χαρίζουμε σε κανέναν"
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια