Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας πρώην και ένας νυν ΑΝΥΕΘΑ συζητούν

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον προκάτοχό του, Κώστα Ήσυχο. Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΛΑΕ: Πραγματοποιήθηκε χθες, 29/3/16, συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΕ αποτελούμενη από τον Κώστα  Ήσυχο, επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας και τους Τάσο Μαυρόπουλο και Χρήστο Παπαδέα, με τον αναπ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα.
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τα ζητήματα της Αμυντικής Βιομηχανίας και επεκτάθηκε, λόγω αρμοδιότητας συντονιστού και στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού.
Ο αναπλ. Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας την οποία συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Συγκεκριμένα, η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας της συνόδου κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας, η οποία ακυρώνει τη συνθήκη της Γενεύης και το πρωτόκολλο του 1967, καταργεί τη συνθήκη Σένγκεν, επιβάλλει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μετατρέπει το προσφυγικό σε ελληνοτουρκική «διαχείριση» εισάγοντας από το παράθυρο την «γκριζοποίηση» του Αιγαίου, πάγια επιδίωξη του τουρκικού καθεστώτος,  αντί  να αντιμετωπιστεί από τη διεθνή κοινότητα και να επιλυθεί σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες.
Η Ελληνική κυβέρνηση, όμηρος των μνημονιακών της επιλογών  και αποδεχόμενη τη συμφωνία αυτή, συνηγορεί στην καταπάτηση του  διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες και επωμίζεται βαριές ευθύνες που ανήκουν στους υπευθύνους των πολέμων και της τραγωδίας των προσφύγων.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση των όρων που είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση της απαράδεκτης αυτής συμφωνίας,  να απαιτήσει την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου περιλαμβανομένης της Συνθήκης της Γενεύης, το άνοιγμα των συνόρων για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων,  την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Επιδιώκουμε και παλεύουμε  για ένα μαζικό, διεθνές και νεανικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό   κίνημα  απέναντι στις στρατιωτικές εγκληματικές επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση.
Όσον αφορά στην αμυντική βιομηχανία, η ενημέρωση που μας παρείχε ο αναπλ. Υπουργός, επιβεβαιώνει τους φόβους μας για το μέλλον των επιχειρήσεων και τις προσπάθειες που γίνονται από διεθνείς παράγοντες για την απαξίωση της, με στόχο την  ιδιωτικοποίηση των φιλέτων από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου.
Η ΛΑΕ επισημαίνει  την μεγάλη σημασία που έχει η αμυντική βιομηχανία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και εκφράζει την αντίθεση της, στην αποδοχή από την κυβέρνηση του πλαισίου που χαράσσουν οι δεσμεύσεις από το τρίτο μνημόνιο και οι απαιτήσεις των δανειστών. Η λύση για την εξυγίανση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας είναι έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία των δανειστών.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια