Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το μαύρο στην ενημέρωση από το Υπ.Ναυτιλίας και το ευνουχισμένο Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Λ.Σ

'Οτι οι δημοσιογράφοι, των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, είναι ανεπιθύμητοι στους χώρους του Υπουργείου Ναυτιλίας έχει γίνει , πια , σαφές σε όλους.

Το Λιμάνι "καίγεται", οι Λιμενικοί δίνουν εδώ και μήνες έναν τιτάνιο αγώνα στα νησιά με εκατοντάδες προβλήματα και ο Υπουργός Ναυτιλίας, δεν βρήκε ούτε μία ώρα μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά του εδώ και 17 μήνες να κάνει μία συνέντευξη τύπου για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.  Περιορίζεται στις... διαρροές. ( θα ήμασταν άδικοι βέβαια αν λέγαμε ότι είναι ο πρώτος...Και προκάτοχοί του είχαν ακολουθήσει αυτή την τακτική, μόνο που τότε δεν ήταν εποχές "ελπίδας") 

Και δεκτό -εν μέρει- ότι δεν επιθυμεί δημοσιότητα, ο ίδιος, όμως η υποτίμηση της νοημοσύνης μας και της κοινής λογικής δυστυχώς ξεπερνά σε ...μαυρίλα ακόμα κι εκείνο το μαύρο στην ΕΡΤ. 

Το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου, υπάρχει μόνον τύποις. Οι "φρέσκες" ειδήσεις  είναι τουλάχιστον  24ων ωρών, τα κακογραμμένα - "ξεπέτα" - δελτία τύπου υποτιμούν αντί να διαφημίζουν το έργο των λιμενικών στα νησιά και τα δύσκολα περιστατικά που χειρίζονται με επιτυχία. 

'Αγνοια για όλα τα θέματα που τρέχουν, για περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά με αποκορύφωμα τα χθεσινά επεισόδια.  Μπροστά στο Υπουργείο έγινε μέρος των επεισοδίων αλλά μέχρι και τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ η κατάσταση είχε εκτονωθεί...σιγή ασυρμάτου. Κερασάκι στην τούρτα το δελτίο τύπου (12 ώρες μετά) το οποίο λίγα είχε να μας πει για την ουσία του πράγματος, μας ενημέρωνε ωστόσο, ότι ο Υπουργός έμεινε όλη νύχτα στο γραφείο του, λες και δεν είναι μέρος των καθηκόντων του αυτό... όπως και του Αρχηγού.   

Να καταστήσουμε όμως και κάτι σαφές. 'Ενας δημοσιογράφος, δεν έχει ανάγκη τα Γραφεία Τύπου για να μάθει πληροφορίες, πάει ο ίδιος επί τόπου και μιλάει με τους πρωταγωνιστές. Ζει μέσα στην κοινωνία, έχει μάτια και αυτιά και δεν είναι κλεισμένος σε ένα γραφείο.
 Ο ρόλος των γραφείων τύπου, όμως,  και κυρίως στα σώματα ασφάλειας, είναι θεσμικός. Υπάρχουν, για να μην διακινούνται ανεξέλεγκτες φήμες για να επιβεβαιώνονται ή να διαψεύδονται πληροφορίες και να φθάνει στην κοινή γνώμη η επίσημη θέση και πληροφόρηση.  

Ούτε αυτό είναι σε θέση να προσφέρει, πλέον, το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου του Λ.Σ. και δεν έχει, βέβαια, να κάνει με τα πρόσωπα που υπηρετούν εκεί. Προς Θεού! Διαταγές της υπηρεσίας εκτελούν, ως οφείλουν. 

Διαταγές της υπηρεσίας που όμως δεν προάγουν το Σώμα... Οπότε, καταργήστε το γραφείο τύπου και διαθέστε το προσωπικό του στα Λιμεναρχεία που υποφέρουν... Θα είναι πραγματικά πρωτοποριακό.

Δώρα Βογιατζάκη  
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια