Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Οχυρώνεται” με ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργούς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», Όλα τα μέτρα

Σε «αυξημένη ετοιμότητα» οι δυνάμεις ασφαλείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Ποια έκτακτα μέτρα λαμβάνονται. Για ποιες πτήσεις θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι

«Μόνιμοι» στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» γίνονται σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ομάδα της ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί, ώστε να «μηδενιστεί» ο χρόνος ανταπόκρισης των δυνάμεων ασφαλείας σε περίπτωση εντοπισμού ύποπτης αποσκευής ή άλλου αντικειμένου ή στην «σήμανση» ως υπόπτου κάποιου από τους χιλιάδες ανθρώπους που καθημερινώς μετακινούνται από και προς  το αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν ή εργάζονται σε αυτό.

Η μετακόμιση στο αεροδρόμιο των ανδρών της Ειδικής Μονάδας και πυροτεχνουργών είναι ένα από τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν στις συνεχείς συσκέψεις επιτελών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, κι επικυρώθηκαν στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, όπου μετείχαν μεταξύ άλλων οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Τόσκας.

Επιπλέον θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών

Δεν κρίθηκε σκόπιμη και δεν αποφασίστηκε η μετακίνηση επιπλέον αστυνομικής δύναμης στο Αεροδρόμιο, ήδη όμως δόθηκε εντολή να αυξηθούν το μέγιστο δυνατό οι περιπολίες σε όλους τους χώρους, εντός και εκτός των αιθουσών του αερολιμένα, τόσο από τους αστυνομικούς όσο και από το προσωπικό των εταιρειών security.
Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται, σύμφωνα με τις εντολές, σε όλους όσοι έχουν εκδώσει εισιτήριο για να ταξιδέψουν προς τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, αλλά και την Ρώμη.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια