Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα για κατά παραγγελία εμπρησμούς αυτοκινήτων, Στόχος τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Πάνω σε μια "φλέβα" εμπρησμών κατά παραγγελία πιθανολογεί πως έπεσε η Κρατική Ασφάλεια, ερευνώντας και αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων που προκύπτουν μετά τη σύλληψη δύο ανδρών, ενός 63χρονου πατέρα και το γιου του, στο Χαλάνδρι πίσω από το Πεντάγωνο και φέρονται ότι κατείχαν μεγάλη ποσότητα εμπρηστικών υλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, έγινε μια πρώτη έρευνα σε αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί ποιος θα μπορούσε να ήταν στόχος μιας ενέργειας που αρχικά φαινόταν πως υπέκρυπτε ως κίνητρο τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Αφενός όμως δεν επικεντρώθηκε η εξερεύνηση κάπου, αφετέρου όμως, τίποτα από το προφίλ και από τα ευρήματα στις κατοικίες των δύο συλληφθέντων δεν κρίνεται ως ικανό να τους συνδέσει με οργάνωση ή χώρο με έντονα κίβδηλα χαρακτηριστικά ιδεοληψίας.

Κατά την εξέταση τους, προέκυψε επίσης πως πρόκειται για μια οικογένεια που ασχολούνται με τα ναυτιλιακά και διακρίνονται για τις χαλαρές πολιτικά θέσεις τους, ενώ ο 63χρονος τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι τρέφει απεριόριστο σεβασμό στην περιουσία του οποιουδήποτε και δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Το γεγονός πως είναι κάτοικος Αγίων Θεοδώρων και μεταξύ των ευρημάτων υπήρχε κι ένα βέλος, κατεύθυνε τον προσανατολισμό και στην επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που βρίσκεται στην περιοχή, όμως ούτε ο τρόπος εκτόξευσης, ούτε ο τρόπος επίδεσης της αιχμής του βέλους παρουσιάζουν κοινά στοιχεία.

Αυτό που προέκυψε όμως, πέρα από το δεδομένο της παρουσίας των δύο ανδρών σε ασυνήθιστο γι αυτούς γεωγραφικό χώρο με προφανή σκοπό να χτυπήσουν άγνωστο εμπρηστικό στόχο και σύμφωνα με τα υλικά που κατείχαν το πιο πιθανό κάποιο αυτοκίνητο, είναι ότι στη συγκεκριμένη και στις όμορες περιοχές, έχει καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα ασυνήθιστη υψηλή συχνότητα εμπρησμών αυτοκινήτων πολυτελείας και μεγάλου κυβισμού, για τα οποία εισπράχθηκαν εξίσου μεγάλα ποσά ως αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες.

Και προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η έρευνα των αρμόδιων αρχών για τη διαλεύκανση των κινήτρων των δύο ανδρών.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια