Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αντιτρομοκρατική, ο Αμπντεσλάμ, το αιματοκύλισμα στο Παρίσι και η μοιραία γκάφα των Βέλγων

Τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση της σύλληψης του Σαλά Αμπντεσλάμ, αλλά και φοβερό παρασκήνιο με άγνωστες πτυχές, που αν είχαν απαλειφθεί έγκαιρα, η
Ευρώπη και το Παρίσι δεν θα είχαν ζήσει ματωμένες σκηνές τρόμου.

Να ξεκινήσουμε όμως από τα πιο απλά, που ορίζονται από το ενδιαφέρον των ελληνικών αντιτρομοκρατικών αρχών που εκδηλώθηκε ήδη προς τις αντίστοιχες βελγικές, για λεπτομερή ενημέρωση για κάθε στοιχείο που αφορά σε πρόσωπα συσχετιζόμενα με τον ελληνικό χώρο. Κι αυτό γιατί είναι αυταπόδεικτες οι σχέσεις και η παρουσία του Νο1 Ευρωπαίου τζιχαντιστή με ξένους που διέμειναν στην χώρα μας.

Κι εκεί ακριβώς ορίζεται το πολυσύνθετο του πράγματος. Ίχνη της παρουσίας του Αμπντεσλάμ, όπως και του ασύλληπτου μέχρι τώρα Αμπαούντ, είχαν βρεθεί στη Αθήνα πριν από 1 χρόνο. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, Βέλγοι και Γάλλοι αξιωματικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα και οργάνωσαν με την ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία σχέδια ταυτόχρονων επιχειρήσεων για την εξάρθρωση  του πιο επικίνδυνου τζιχαντιστικού πυρήνα. 

Σύμφωνα τότε με τους Βέλγους, οι αρχηγοί του πυρήνα Αμπντεσλάμ και Αμπαούντ ήταν στην Αθήνα. Για άγνωστο λόγο, οι Βέλγοι  πραγματοποίησαν απροειδοποίητα την επιχείρηση στις 15 Ιανουαρίου του 2015 στην πόλη Βερβιέ και η αντιτρομοκρατική ακολούθησε, δύο ημέρες μετά με έρευνες σε Παγκράτι και Ομόνοια συλλαμβάνοντας δύο Μαροκινούς και ένα Αλγερινό. 

Εξαιτίας της αδιανόητης πρωτοβουλίας των Βέλγων, οι Αμπντεσλάμ και Αμπαούντ είχαν «πετάξει», αφήνοντας πίσω τους απλούς ύποπτους, χωρίς όμως τίποτα σε βάρος τους.

Ο Αμπντεσλάμ ξαναήρθε στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας τον περασμένο Αύγουστο, όταν και οργάνωσε τη μεταφορά στη Γαλλία τζιχαντιστών που πέρασαν από τη Λέρο και ένας από αυτούς πιάστηκε χθες μαζί του στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια αιματοκύλησαν το Παρίσι.

Σύμφωνα με τους Έλληνες αξιωματικούς, από το σχεδιασμό φαίνεται ότι η παρουσία τους στο Παγκράτι τον Ιανουάριο καταδεικνύει ότι οργάνωνε από τότε μεταφορά κομάντο εξτρεμιστών για να χτυπήσουν νωρίτερα από τις 13 Νοεμβρίου τη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και πως αν οι Βέλγοι ακολουθούσαν τον κοινό σχεδιασμό και δεν του έδιναν προθεσμία διαφυγής από την Αθήνα, το τρομοκρατικό χτύπημα που βύθισε στο πένθος 130 οικογένειες, δεν θα είχε ποτέ συμβεί. Τόσο απλά και συνάμα τόσο τραγικά.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια