Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπαστυνόμος - Διαφήμιση για την ΕΛ.ΑΣ

Περισσότεροι από διακόσιοι μετανάστες από το Αφγανιστάν, στην πλειονότητά τους άντρες, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από τον χώρο φιλοξενίας στο Σχιστό προς την Πλατεία
Βικτωρίας, σε μία προσπάθεια να κάνουν γνωστό το αίτημά τους για ανοικτά σύνορα.
Στην "κεφαλή" της πορείας μία υπαστυνόμος, που υπηρετεί στην ευρήτερη περιοχή του Πειραιά. Η υπαστυνόμος ήταν για αρκετά χιλιόμετρα η επικεφαλής των μέτρων για την ασφάλεια των μεταναστών, αλλά και για τη ρύθμιση τής κυκλοφορίας. Η υπαστυνόμος, όμως, ήταν και κάτι άλλο: διαφήμιση για την Ελληνική Αστυνομία.
Ευγενική, με το χαμόγελο στα χείλη και απέναντι στους μετανάστες και απέναντι στους οδηγούς, που όντως ταλαιπωρήθηκαν. Περπάτησε κι εκείνη για περισσότερα από δέκα χιλιόμετρα και δεν φάνηκε ούτε στιγμή να δυσανασχετεί για το... τυχερό της.
Κάποια στιγμή, μάλιστα, ένας από τους μετανάστες, ο οποίος έλεγε ότι έχει εργαστεί ως μεταφραστής για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και για αυτό μιλά καλά την αγγλική γλώσσα, την παρακάλεσε να μεριμνήσει, προκειμένου να μπορέσουν οι γυναίκες να βρουν μία τουαλέτα. Η υπαστυνόμος έδειχνε (γυναίκα κι εκείνη) να αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα, αλλά να μην μπορεί να τις εξυπηρετήσει. Ο αριθμός των γυναικών ξεπερνούσε τις τριάντα και κανείς δεν θα τις δεχόταν. Ούτε καν το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, έξω από το οποίο πέρασε η πορεία.
Η ευγένειά της ήταν και το "όπλο" της να επιβληθεί στο πλήθος. Κάθε φορά, που τους ζητούσε είτε να κάνουν στάση είτε να αφήσουν μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη για τα οχήματα, οι διαμαρτυρόμενοι το έκαναν.
Θα πει κανείς "σιγά... δεν έκανε και τίποτα... δεν κινδύνευσε... δεν την πυροβόλησαν...". 
Αυτό της ανέθεσαν να κάνει και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Του Μανώλη Ασαριώτη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια