Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιράκ: Το ΙΚ επιτίθεται με ρουκέτες χλωρίου – 800 άτομα υποβλήθηκαν σε εξετάσεις

Σε ιατρικές εξετάσεις υποβλήθηκαν συνολικά 800 άνθρωποι από τις υγειονομικές αρχές του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ μετά την επίθεση με χημικά την περασμένη εβδομάδα στην Τάζα, που
αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης «Ο αριθμός των ανθρώπων που δεχθήκαμε κι υποβάλαμε σε εξετάσεις στα νοσοκομεία του Ντακούκ και του Κιρκούκ ανήλθε σε 800».
Η Τάζα, νότια του Κιρκούκ, βρίσκεται σε μία ζώνη όπου έχουν αναπτυχθεί κουρδικές δυνάμεις και σιίτες πολιτοφύλακες, όμως βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από την πόλη Μπάσιρ εναντίον της οποίας το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται συχνά με ρουκέτες.
Την προηγούμενη εβδομάδα αυτή η πόλη δέχθηκε επίθεση με ομοβροντία ρουκετών, που σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, περιείχαν χλώριο.
«Μεταξύ των προσώπων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, στους 61 χορηγήθηκαν φάρμακα και πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις. Επτά εξ αυτών διακομίστηκαν στη Βαγδάτη» είπε ο Αμπάς στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ένα κοριτσάκι 3 ετών πέθανε την Παρασκευή από τις επιπλοκές που υπέστη από την εισπνοή χημικών. Στην κηδεία του, εκατοντάδες άνθρωποι ζητούσαν με πανό από την κυβέρνηση να τους προστατεύσει.

aixmi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια