Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαξίμου VS αγροτών: Βάζει την ΕΛ.ΑΣ μπροστά να κλείσει το δρόμο στα τρακτέρ

Επιχειρησιακό σχέδιο για να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή ετοιμάζει η αστυνομία με εντολή του Μαξίμου. 

Μετά την επίμονη άρνηση των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό χωρίς να προηγηθεί απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου το επιτελείο του Μαξίμου επιλέγει σκληρή γραμμή κατά των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα και ετοιμάζουν δυναμική είσοδο στην Αθήνα την Παρασκευή.

Στο Μαξίμου βρέθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γ.Κατρούγκαλο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ενώ αύριο με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τεχεράνη συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο. 

  

Η Ολγα Γεροβασίλη δίνοντας την κυβερνητική γραμμή στο briefing κάλεσε τον  αγροτικό κόσμο να απομονώσει όπως είπε αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις.

 

Αντιμπλόκα της ΕΛ.ΑΣ σε διόδια και λιμάνι

  Οι εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είναι να μην επιτραπεί σε κανένα τρακτέρ να φτάσει στην πρωτεύουσα. 

Το σχέδιο προβλέπει αστυνομικά μπλόκα στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, ελέγχους στο λιμάνι του Πειραιά υπό το φόβο άφιξης τρακτέρ κυρίως από την Κρήτη και ελέγχους σε κομβικά οδικά σημεία της Αττικής που αποτελούν εισόδους οχημάτων από την περιφέρεια.

Η Τροχαία είναι η αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέως οχημάτων εντός πόλης αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατ’ ουσίαν τα ΜΑΤ είναι αυτά που θα σηκώσουν το βάρος της επιχείρησης διότι η Τροχαία δεν μπορεί ως υπηρεσία να εμποδίσει την κάθοδο τρακτέρ.

Κλούβες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συντονιστικών οργάνων των αγροτών, περίπου 15.000-20.000 αγρότες. Έτσι, το κέντρο της πρωτεύουσας την Παρασκευή θα θυμίζει φρούριο.

Γεροβασίλη: Υπάρχουν κανόνες ποια οχήματα μπαίνουν στο κεντρο  

"Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας", τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητικός εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης. 

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ακόμη ότι "ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο", ενώ ξεκαθάρισε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ανοχή αλλά κατανόηση στις κινητοποιήσεις των αγροτών.


thetoc.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια