Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα γίνουν τελικά και μέχρι που θα φτάσουν; Τα ... τζακ ποτ των κρίσεων

Το θέμα της διεξαγωγής των κρίσεων στην Αστυνομία, εκτός του χαρακτήρα της ιλαροτραγωδίας που έχει προσλάβει προ καιρού, έχει αποκτήσει κι έναν ακόμη. Αυτό των
διαδοχικών ... τζακ ποτ.

Η παραφιλολογία ξεκίνησε από τον Οκτώβριο, με εντελώς διαφορετικό σκηνικό φόντο και διαστάσεις. Τότε Τόσκας και ΣΥΡΙΖΑ διένυαν εποχή παντοδυναμίας και αδιαφολονίκητης ισχύος αλλά και συνάμα υπερφιαλοσύνης, μεγαλαυχίας και με λάβαρο το μακιαβελικό σύνθημα ο σκοπός αγιάζρι τα μέσα και το αίσθημα του solus primus.

Δεν ήξεραν όμως τότε πολλά. Όπως ΄μεταξύ άλλων ότι χρειαζονται νόμοι και διατάγματα για την αλλαγή αρχηγού και άλλα τινά, τα οποία επιχειρήθηκε να θεραπευτούν με την έλευση Μάρκου, ο οποίος όπως υποστηρίχτηκε από ... ανοιχτές πηγές, ήρθε έχοντας λίστα προγραφών υπό μάλης.

Τότε, οι ... Συριζαίοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. (θου Κύριε...) ζητούσαν κρίσεις κατά πλάτος και σε βάθος. Να φτάσουν δηλαδή και να ξεπεράσουν στην επετηρίδα των αστυνομικών διευθυντών το 90.

Προϊόντος του χρόνου και της με γεωμετρική πρόοδο φθίνουσας δυναμικής ΣΥΡΙΖΑ και Τόσκα, αλλά και τις αντίρροπες δυνάμεις άμυνας στους Ροβεσπιέρους της ΕΛ.ΑΣ. που αναπτύχθηκαν από γαλάζιους και πράσινους αξιωματικούς, φτάσαμε στην επίσπευση με νομοθετική πράξη των κρίσεων, ώστε να συμπίπτουν με αυτές της Πυροσβεστικής, αλλά στο μεταξύ οι ... εν δυνάμει δήμιοι έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία και οι προοπτικές κάπως να εξομαλύνονται. Αν γίνονταν όπως είχε προγραμματιστεί στις 5 Φεβρουαρίου, και εξαιτίας των προσθαφαιρέσεων που είχαν γίνει στη λίστα, η "περιτομή" στην επετηρίδα των διευθυντών θα έφτανε κάπου στο 65 με 70 και η εικόνα στην ηγεσία θα ήταν δαφορετική από αυτή που εξακολουθεί να "σμιλεύει" το σκληρό αλλά πλούσιο παρασκήνιο.

Τελικά, οι κρίσεις αναμένται να ξεκινήσουν την Κυριακή με αλλαγή του κ. αρχηγού, προκειμένου να πάρει επιτέλους (το επιτέλους εξαιτίας της ασύγγνωστης για τέτοια θεσμική διαδικασία χρονοκαθυστέρηση και αναβλητικότητα) την εντολή ο κ. υπαρχηγός και απο Δευτέρα θα πάει προς τα κάτω. Όμως, δεν θα φτάσει στο 65 που ήταν να φτάσει στους διευθυντές. Αναμένεται ο δείκτης να "σκαλώσει" πιο κάτω στην κλίμακα της αρίθμησης. Κι αυτό γιατί, οι Συριζαίοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. (θου Κύριε...) βλέπουν ότι έρχεται και μάλιστα πολύ σύντομα αλλαγή πολιτικού σκηνικού, οπότε ανέκρουσαν πρύμνα. Θέλουν να κρατήσουν πισινή για να μην βρουν μπροστά τους, ότι σκόπευαν να επιβάλουν.

Σε ότι αφορά στο σχήμα της ηγεσίας, ελπίδες διατήρησης φαίνεται ν' ανακτησε ο αντιστράτηγος που έβλεπε αρχικά αρχηγία αλλά στο μεσοδιάστημα συμβιβάστηκε με τη θέση του υπαρχηγού όμως όταν εγινε αυτό, άρχισε να βλέπει την παραμονή στην Κατεχακη αλλά με άλλη πλέον ιδιότητα. Ο αστάθμητος παράγοντας ακούει στο ονομα Ζαχαρούλα, που οι πληροφορίες την θέλουν να πιέζει να γίνει η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ίσως δε, να δούμε στις επόμενες ημέρες και άλλο Π.Δ. Τόσκα, με το οποίο θ' "αναβαθμίζονται" οι θέσεθς των αντιστρατήγων από 5 σε 6 και μάλιστα με την ιδιότητα- αρμοδιότητα επί των μεταναστευτικών ζητημάτων.

Το βέναιο είναι πως αν δεν ξεκινήσουν οι κρίσεις την Κυριακή στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα για λόγους συμβολισμού των ερωτευμένων, θεωρείται πολύ πιθανή η έλευση ενός νέου Π.Δ. Τόσκα με αναβολή των κρίσεων από ένα έως δύο μήνες, ώστε να τις κάνει ο νέος υπουργός μιας άλλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και νέων εταίρων.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια