Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π.Α.Σ.Αστυνομικών Αθήνας: Η φυσική μας ηγεσία, με τα λάθη της αφήνει έκθετο το σώμα επιχειρησιακά

Η ραγδαία επιδείνωση του μείζονος προσφυγικού ζητήματος στην πατρίδα μας, που αναδεικνύει συνάμα και τα μεγάλα ελλείμματα διαχρονικά της πολιτικής μας ηγεσίας να διαμορφώσει μια
συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική – η οποία θα απαντά με σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό τρόπο στις προκλήσεις του προσφυγικού – ενέπλεξε με οδυνηρό τρόπο για ακόμα φορά και την Ελληνική Αστυνομία.

 Που καλείται πλέον τυφλά και με τα αβυσσαλέα ελλείμματα της φυσικής της ηγεσίας, να αποσβένει τους κραδασμούς από τις δυστοκίες της ανύπαρκτης μεταναστευτικής μας πολιτικής. Το οδυνηρό παράδειγμα της Κω, όπου μεταφέρθηκαν διμοιρίες της ΕΛΑΣ, χωρίς τον επαρκή προβλεπόμενο σχεδιασμό για την επιχειρησιακή τους λειτουργία και διαμονή στο νησί, στα πλαίσια της δημιουργίας των hot spots, είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και της ανεπάρκειας της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας, που χρησιμοποιούν επιχειρησιακά την Ελληνική Αστυνομία για «κάθε χρήση», χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και μέτρα ασφαλείας.

Ένα οδυνηρό παράδειγμα κατά το οποίο οι  συναδελφοί  μας δέχθηκαν ποικίλες επιθέσεις, με δυναμίτες, κυνηγετικά όπλα και άλλους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, θέτοντας σοβαρά σε κίνδυνο την ζωή τους, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν μας είχαμε διδαχθεί από προγενέστερες παρόμοιες καταστάσεις.

 Δυστυχώς η φυσική μας ηγεσία, δεν διδάσκεται από τις οδυνηρές εμπειρίες και τα λάθη του παρελθόντος και αφήνει έκθετο το σώμα επιχειρησιακά, στις τροπές της συγκυρίας. Για αυτό και τέσσερεις συνάδελφοί μας στην Κω τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ υπέστησαν και ένα απίστευτο κλίμα τρομοκρατίας, δοθέντος, ότι δεν είχε ληφθεί καμία μέριμνα για την διαμονή και επιχειρησιακή τους λειτουργία στο νησί.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα έτσι τόσο την φυσική μας ηγεσία, που αφήνει απροστάτευτο τον Έλληνα Αστυνομικό, από την «τυφλή» και χωρίς κανένα σχέδιο και μέριμνα διασφάλισής του, εμπλοκή στις περιστάσεις της συγκυρίας, αλλά και την πολιτική μας ηγεσία, που αντί με βάση της αξίες και τις αρχές του διαλόγου και της δημοκρατίας να συγκροτήσει ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο – με βάση τις επιταγές των καιρών – σχέδιο για την ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, χρησιμοποιεί την ελληνική αστυνομία, ως θάλαμο αποσυμπίεσης της κοινωνικής και πολιτικής έντασης.
Ενεργοποιώντας εν τέλει ανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον της ελληνικής αστυνομίας και «υποκινώντας» εναντίον της αισθήματα κοινωνικής απέχθειας, ως μηχανισμού καταστολής.

Από την πλευρά μας εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει γνωρίζουμε ότι για να χουνε αποτέλεσμα οι όποιοι αγώνες μας, αυτοί πρέπει να είναι διαχρονικοί πέρα από κάθε κομματική κηδεμονία και πολιτική εξουσία μένοντας έτσι πιστοί στις αξίες και τις ιδέες του αδέσμευτου συνδικαλισμού .

Κλείνοντας καταγγέλλουμε απερίφραστα τις επιθέσεις και εκφράσεις ωμής βίας εναντίον των συναδέλφων μας από «πολίτες», που αδυνατούν πλέον να καταλάβουν, ότι ο Έλληνας Αστυνομικός ως εγγυητής – με αίμα, με την ίδια του τη ζωή, το καταμαρτυρούν εξάλλου τα εκατοντάδες νεκρά θύματά μας – της συνταγματικής τάξης και της ελευθερίας των πολιτών, δεν είναι «εχθρός» του πολίτη, αλλά κοινωνικός συμπαραστάτης του και σάρκα εκ της σαρκός του.

Αλλά και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να προσέχουμε την συμπεριφορά μας γιατί μεμονωμένες άστοχες και αυθαίρετες  ενέργειες  καταστρέφουν όλη την προσπάθεια που καταβάλουν οι συνάδελφοι για να εξασφαλίσουν «το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια!


              
1.Χαχαλης Βαλάντης Μελος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

2.Φώτης Βασίλειος  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

3.Καραγιαννόπουλος Δημήτριος Μελος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

4.Ψαλλίδας Γεώργιος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

   ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΑΘΗΝΑΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια