Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρέβεζα: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σώζει ηλικιωμένη γυναίκα

Το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι μας τις βασικές τεχνικές διάσωσης και πρώτων βοηθειών για ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο, αναδεικνύει το
περιστατικό που συνέβη πριν από δύο μέρες στην Πρέβεζα.

Το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα πραγματοποιούνται δράσεις από τους διασώστες του ΕΚΑΒ προς ενημέρωση των πολιτών αλλά και πρακτική πάνω στις βασικές τεχνικές υποστήριξης ζωής.

Από την άλλη, όσον αφορά τους αστυνομικούς, φαίνεται πως κάποιοι κουβαλούν το αίσθημα της βοήθειας προς τον πολίτη όλο το 24ωρο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εντός καταστήματος στην Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του PamePreveza.gr, ηλικιωμένη γυναίκα, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και έπεσε στο έδαφος.

Κόσμος συγκεντρώθηκε γύρω της, χωρίς ωστόσο κάποιος να μπορεί να βοηθήσει, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνονταν κρίσιμη ενώ όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες δεν έδειχνε να έχει αναπνοή.

Η παρουσία, εκείνη την ώρα στο κατάστημα, ενός αστυνομικού, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήρια για την γυναίκα.

Ο αστυνομικός, χωρίς να διστάσει στιγμή, κατάφερε να της ανοίξει το στόμα και να σηκώσει τη γλώσσα με αποτέλεσμα η γυναίκα να αρχίσει να αναπνέει και να ανακτά τις αισθήσεις της, μέχρι που έφτασαν οι διασώστες οι οποίοι της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια την  μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Έτσι ο αστυνομικός, ο οποίος, όπως μάθαμε, υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., φαίνεται πως ήταν ο φύλακας άγγελος της γυναίκας, αφού εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή και στην ουσία την έσωσε.



pamepreveza.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια