Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρχίζουν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., ο Κ. Τσουβάλας φαβορί για αρχηγός

Αρχίζουν τις επόμενες ώρες οι έκτακτες κρίσεις -όπου υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες- στην ΕΛ.ΑΣ. με την πιθανή τοποθέτηση του μέχρι πρότινος υπαρχηγού αντιστρατήγου κ Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του αρχηγού του Σώματος.

Ο μέχρι τώρα αρχηγός κ. Δημήτρης Τσακνάκης ύστερα από διετή θητεία -με πολλές καλές αλλά και ορισμένες κακές στιγμές για την Αστυνομία- αποχωρεί. Ζητούμενο είναι ποιος θα επιλεγεί για τη θέση του υπαρχηγού του Σώματος, με μία πιθανή επιλογή εκείνη του μέχρι τώρα επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας (με πολυετή θητεία και στην Ασφάλεια Αττικής) κ. Δημήτρη Σοφιού, ο οποίος φέρεται να έχει και την προτίμηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης και κυβερνητικού «εταίρου» κ. Πάνου Καμμένου. Ο μέχρι τώρα υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μανώλης Κατριαδάκης, που είχε διαρκή ενασχόληση με τα θέματα αλλοδαπών, προορίζεται σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις να αναλάβει ρόλο συμβούλου του υπουργού κ. Νίκου Τόσκα σε θέματα μετανάστευσης και προσφυγικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την ΕΛ.ΑΣ. αποχωρεί ο μέχρι πρότινος επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας που είχε επιτυχημένη θητεία στις υπηρεσίες ασφαλείας πολιτικών προσώπων, στη ΓΑΔΑ και αλλού. Αν τελικώς ακολουθηθεί το ίδιο «σενάριο» κρίσεων, θα προαχθεί και ο μέχρι σήμερα «αττικάρχης» κ. Γιάννης Διαμαντόπουλος, με σημαντική παρουσία και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής. Χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής μιας και οι συγκεκριμένες κρίσεις θεωρείται ότι έχουν «ευμετάβλητα δεδομένα» και υπάρχει σύστημα πιέσεων.

Ο 54χρονος κ. Τσουβάλας, που θεωρείται φαβορί για τη θέση του αρχηγού, υπηρέτησε ως αξιωματικός σε μάχιμες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της ΓΑΔΑ και ως επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τον Ιούλιο του 2012 τοποθετήθηκε προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής. Θεωρείται μετριοπαθής αξιωματικός, γενικής αποδοχής, με σημαντικές επιτελικές ικανότητες.
 
 
 
του Βασίλη Λαμπρόπουλου
ΒΗΜΑ 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια