Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ομάδα «Δ» βαφτίζεται «Ο» χωρίς... διακριτικά

Εντολές να πετάξουν όλα τα διακριτικά της ομάδας «Δέλτα» δόθηκαν στους αστυνομικούς που θα στελεχώσουν τη νέα μηχανοκίνητη ομάδα που θα αναλάβει δράση στα
Εξάρχεια.
Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν στο προσωπικό, δόθηκε σαφές στίγμα για τη νέα υπηρεσία που προς το παρόν θα στελεχωθεί αποκλειστικά από άνδρες των ΜΑΤ που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στην καταργημένη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα ομάδα Δέλτα. Αυτό που προκύπτει είναι ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θέλει ουσιαστικά να επανιδρύσει τη «Δέλτα», χωρίς, όμως, να αποτυπωθεί η απόφαση αυτή ως ένα «πισωγύρισμα» σε σχέση με την αρχική απόφαση του υπουργείου.

Χωρίς όνομα

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν εντολές στους άνδρες να μη φέρουν πάνω τους κανένα διακριτικό της παλιάς υπηρεσίας και να προσέχουν ιδιαίτερα, ενώ απέφυγαν να δώσουν κάποιο όνομα στη νέα ομάδα. Ετσι, αποφασίστηκε οι διαβιβάσεις εντολών να γίνονται με την κωδική ονομασία «Ο» (από το ομάδα). Οι άνδρες που θα στελεχώσουν τη μηχανοκίνητη υπηρεσία θα είναι 65 και δεν θα κατεβαίνουν, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αρχικό σχεδιασμό, ποτέ κάτω από την οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Ο ρόλος τους θα είναι να αποτρέπουν επιθέσεις και όχι να καταδιώκουν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων κουκουλοφόρους που επιτίθενται με μολότοφ.

Ενστάσεις

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για τη δημιουργία της ομάδας, καθώς κάνουν λόγο για πρόχειρο και βιαστικό σχεδιασμό που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των αστυνομικών και των πολιτών. Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», ότι ακόμα και επικεφαλής της νέας ομάδας έκανε λόγο σε χθεσινή ομιλία τους προς τους αστυνομικούς για μία «πρωτόγνωρη διαδικασία».
«Εστω και την τελευταία στιγμή η πολιτική ηγεσία πρέπει να σταματήσει τους πειραματισμούς και να μη δημιουργήσει μία μαϊμού υπηρεσία, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιδιωκόμενο και ενδεχομένως προκύψουν κίνδυνοι. Πρέπει να επανασυστήσουν τη Δέλτα με επιχειρησιακούς κανόνες και λειτουργία», λέει στον «Ε.Τ.» ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια