Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με νοικιασμένο αυτοκίνητο και σοφέρ πήγε η Πόλα στο ελικόπτερο, Η μέθοδος "κρεμμύδι" και το λάθος με το τηλεφώνημα

Με νοικιασμένη λιμουζίνα και με σοφέρ πήγε η Πόλα Ρούπα στο ξενοδοχείο Πόρτο Ύδρα για να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr το
κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε εντοπιστεί νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή, δεν διαπιστώθηκε να είχε σχέση με την υπόθεση που διερευνά η αντιτρομοκρατική. 

Όμως, από την εξέλιξη της έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο πήγε στο Πόρτο Χέλι, προέκυψαν για την Αστυνομία εκπληκτικά συμπεράσματα και στοιχεία. Η γυναίκα που επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο, πήγε με κάθε επισημότητα. Με σοφέρ και λιμουζίνα. Το αυτοκίνητο έχει βρεθεί και προκάλεσε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μίσθωση οδηγού και μέσου. Σύμφωνα με αστυνομικούς, χρησιμοποιήθηκε η ίδια μέθοδος των αλλεπάλληλων μεταπηδήσεων από σέρβερ σε σέρβερ  για να αναρτήσουν κείμενα και προκηρύξεις στο διαδίκτυο. 

Μια μέθοδος που ονομάζεται στη συντεχνιακή γλώσσα των αστυνομικών κρεμμύδι. Μπαίνουν αρχικά σε μια φόρμα μεσιτικού γραφείου και στη συνέχεια κάνουν ηλεκτρονικό τουρ σε εταιρείες ενοικιάσεων, μέχρι να φτάσουν σε εκείνο που έχουν επισημάνει και αφού προηγουμένως καλύψουν τις κινήσεις τους μέσα σε αυτό τον δαίδαλο. Με τον ίδιο τρόπο, έκλεισαν και στις δύο περιπτώσεις, με πολλούς ενδιάμεσους  τουριστικούς πράκτορες και μεσίτες δηλαδή, την κράτηση του ελικοπτέρου.

Αυτός είναι ο ένας ερευνητικός σταθμός υψηλού ενδιαφέροντος της πορείας της Πόλας Ρούπα για την αντιτρομοκρατική. Ο δεύτερος είναι στο σημείο της επεισοδιακής αποβίβασης. Ένα ερημικό σημείο και έξω από κάθε τοπογραφική πρόβλεψη προσγείωσης του ελικοπτέρου. Όπως εκτιμάται, η Πόλα Ρούπα αφού περιηγήθηκε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, επικοινώνησε με άτομο το οποίο περίμενε σε άλλο γεωγραφικό σημείο και προφανώς και με άλλα άτομα σε διαφορετικά αυτοκίνητα, που ανέμεναν εκεί για να παραλάβουν τους δραπέτες και να τους διασπείρουν στα κρησφύγετα. 

Αυτό το τηλεφώνημα ίσως ν’ αποδειχτεί στην αλληλουχία της έρευνας ένα κομβικό λάθος. Γιατί με τα τεχνικά μέσα μπορεί να διαπιστωθεί ο αριθμός στον οποίο έγινε η κλήση και από τη συσκευή να χαρτογραφηθεί με μικρή απόκλιση η διαδρομή που ακολουθήθηκε από την αφετηρία μέχρι την παραλαβή της Πόλας, αλλά μπορεί ακόμη να διαπιστωθεί μετά από περαιτέρω τεχνική επεξεργασία και  η ταυτότητα του ανθρώπου που την παρέλαβε.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια