Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tα "αμαρτήματα" του αγίου Πειραιώς - Οι εβραίοι, η Χρύση Αυγή και οι ...καουμπόικες μπότες

Η επίθεση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά της κυβέρνησης στην πρόσφατη τελετή των Θεοφανίων στον Πειραιά, με αφορμή την απουσία της πολιτικής ηγεσίας από τον αγιασμό των


 υδάτων, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε μία σειρά δημόσιων παρεμβάσεων την τελευταία πενταετία που έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από κόμματα, ιερωμένους και κοινωνικούς φορείς.

«Η κυβέρνηση ανακάλεσε την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει την τελετή των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευομένη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα», είχε δηλώσει ο μητροπολίτης Πειραιώς που διαψεύστηκε ύστερα από λίγο από την ΕΡΤ, η οποία είχε μεταδώσει την τελετή από το δεύτερο κανάλι.
Ο 60χρονος πανύψηλος ιερωμένος με την πλούσια γενειάδα δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει την άποψή του επί παντός επιστητού και έχει προκαλέσει με τις κατά καιρούς αντισημιτικές και ομοφοβικές δηλώσεις του, ενώ έχει κατηγορηθεί για τις καλές σχέσεις που διατηρεί με στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Ο κατά κόσμον Σεραφείμ Μεντζελόπουλος εκλέχτηκε μητροπολίτης Πειραιώς το 2006 και μέχρι τότε πέρασε απ΄ όλα τα στάδια της ιεροσύνης. Με σπουδές στη Νομική και Θεολογική Σχολή Αθηνών ξεκίνησε ως μοναχός στη Μονή Πεντέλης το 1980 και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1981. Υπηρέτησε ως εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το 1981 μέχρι το 2000 και στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από το 2000 μέχρι το 2001. Το 2003 παραιτήθηκε από την ενεργό υπηρεσία και διέμενε στον Πειραιά ως βοηθός της Μητροπόλεως Πειραιώς. Το 2005 τοποθετήθηκε αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και τον Φεβρουάριο του 2006 εξελέγη μητροπολίτης Πειραιώς.
 Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με τα «πρωτοπαλίκαρα» της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Χρήστο Παππά, όταν τον συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας για να υποβάλει μήνυση κατά των δημιουργών τη

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με τα «πρωτοπαλίκαρα» της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Χρήστο Παππά, όταν τον συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας για να υποβάλει μήνυση κατά των δημιουργών της παράστασης Corpus Christi, που είχε ανεβεί στο Θέατρο Χυτήριο το 2012.
Στη δημόσια ζωή εμφανίστηκε μαζί με την οικονομική κρίση το 2010, όταν σε εκπομπή του MEGA για πρώτη φορά παρουσίασε στο κανάλι τις απόψεις του για τον σιωνισμό και την παγκόσμια κρίση. Και τι δεν είπε τότε ο μητροπολίτης Πειραιά: «Εδειξε» τους Εβραίους τραπεζίτες που -όπως είπε- έχουν τον έλεγχο του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και προσπαθούν να επιβάλουν την οικονομική τους πολιτική μέσω της παγκοσμιοποίησης και του σιωνισμού.
Υποστήριξε ότι ο σιωνισμός έχει ως στόχο την αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας από τα ελληνοχριστιανικά πρότυπα και εξέφρασε την άποψη ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε χρηματοδοτηθεί από εβραϊκή πολιτική οικογένεια, που είχε ως στόχο την εξυπηρέτηση του οράματος του σιωνισμού, έπειτα από τις διώξεις που θα εφάρμοζε ενάντια στην εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας. Οι δηλώσεις προκάλεσαν τότε... τσουνάμι αντιδράσεων στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ιερωμένοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πολιτικοί τάχθηκαν κατά των απόψεων του μητροπολίτη Πειραιώς. Ισραηλίτικες οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζήτησαν από την ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να καταδικάσει τις απόψεις του μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα σε επιστολή του διευκρίνισε ότι καταδικάζει το Ολοκαύτωμα και πως οι θέσεις που εξέφρασε για τον σιωνισμό αποτελούν προσωπικές απόψεις που δεν εκφράζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία.
  Ενα από τα ενδυματολογικά «φετίχ» του Σεραφείμ είναι οι καουμπόικες μπότες. Τις κρύβει όμως το ράσο.


Ενα από τα ενδυματολογικά «φετίχ» του Σεραφείμ είναι οι καουμπόικες μπότες. Τις κρύβει όμως το ράσο.
Σχέσεις αγάπης και... μίσους με τη Χρυσή Αυγή

Το θεατρικό έργο Corpus Christi, που ανέβηκε στο θέατρο Χυτήριο το 2012, αποτέλεσε το 2012 τη νέα αφορμή για δημόσια παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιώς. Το έργο του πολυβραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Τέρενς ΜακΝάλι, που γράφτηκε το 1997, παρουσιάζει σκηνές από τη ζωή του Ιησού και των 12 μαθητών του από ομοφυλοφιλική σκοπιά. Χαρακτηρίστηκε βλάσφημο και ανίερο από την Καθολική Εκκλησία, την Αγγλικανική Εκκλησία και την Εκκλησία της Ελλάδος. Παραχριστιανικές οργανώσεις και βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλ. Κασιδιάρη διαδήλωναν εκείνη την περίοδο έξω από το Θέατρο Χυτήριο για να διακοπεί η παράσταση.
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατέθεσε τότε μήνυση κατά των δημιουργών της παράστασης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, συνοδευόμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Χρ. Παππά. Αποκρούοντας τις κατηγορίες για τους δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, ο μητροπολίτης Πειραιώς σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι δεν είχε συνεννοηθεί για την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην κατάθεση της μήνυσης και πως κάθε βοήθεια σε αυτήν την υπόθεση ήταν αποδεκτή. Στο περιοδικό «Crash» τον Οκτώβριο του 2012 είχε δηλώσει ότι «αγαπά τους ομοφυλόφιλους ως ανθρώπους, ωστόσο θεωρεί ότι ζουν μια δυστυχισμένη ζωή, έστω και αν χαμογελάνε και προσποιούνται ότι είναι ευτυχισμένοι», ενώ σημείωνε χαρακτηριστικά για την ομοφυλοφιλία: «Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται ένα όργανο που αποβάλλει περιττώματα από το σώμα σε ερωτικό πεδίο. Αυτό αποτελεί πλήρη διαστροφή της ανθρώπινης ψυχής». Εθεσε δε και το ρητορικό ερώτημα τι θα συνέβαινε εάν ανέβαινε «θεατρική παράσταση η οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λεωφόρο Συγγρού; Θα υπήρχε ποινική αναστολή ή όχι; Θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;».
Οταν «ανακάλυψε» ότι είναι νεοπαγανιστές
Λίγο καιρό αργότερα, τον Απρίλιο του 2013, επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Χρυσή Αυγή με καταγγελίες για τα συσσίτια μόνο σε Ελληνες και τη μίμηση του Γ' Ράιχ καθώς και με την... ανακάλυψη της νεοπαγανιστικής φύσης του κόμματος. Κάλεσε τη Χρυσή Αυγή με επιστολή του, να «γνωστοποιήσει επίσημα τη θέση της για να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι τι πρεσβεύει και να εκτιμήσουν ανάλογα τη στάση της και τις σημερινές πεποιθήσεις της, γιατί παλαιότερα είχε αναρτήσει σαφείς παγανιστικές και αποκρυφιστικές θέσεις».
Αφορμή για τις τοποθετήσεις αυτές φαίνεται ότι είναι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «είμαι θρήσκος, αλλά δεν πηγαίνω στην εκκλησία», ενώ πρόσθεσε ότι «νιώθω πιο πολύ Ελληνας παρά χριστιανός».
Υμνοι από τον Μιχαλολιάκο
Ομως ο μητροπολίτης Πειραιώς φαίνεται να είναι από τους αγαπημένους ιερωμένους του νεοναζιστικού κόμματος, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε για τη ροπή του προς την ειδωλολατρία. Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος» σε βίντεο που εξέτασαν οι δικαστικές Αρχές για τη Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ο Ν. Μιχαλολιάκος να δηλώνει για ιερωμένους της Ορθόδοξης Εκκλησίας: «Εχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Ανθιμος: μεγάλος πολιτικάντης. Το έπαιξε δίπορτο ο Ανθιμος. Ο Σπάρτης: είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης... Αυτοί που είναι διαμάντια στην Εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει...».
Το σύμφωνο συμβίωσης και ο νόμος του Νέρωνα

Στα τέλη του 2013 ο μητροπολίτης Πειραιώς ξεκίνησε αγώνα κατά του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, με αφορμή πρόταση νόμου που είχε καταθέσει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του απειλούσε με αφορισμό όλους τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τον νόμο. Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει τη δημόσια αιδώ και τη θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς...».
Οι ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς συνεχίστηκαν μέχρι και πρόσφατα, λίγο πριν από την ψήφιση από τη Βουλή της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. «Απενοχοποιούνται οι πρακτικές της ομοφυλοφιλίας που αναπόδραστα οδηγούν σε άπειρες λοιμώξεις του οργανισμού και καρκινογενέσεις», είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2015 και κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για «την πρωτοτυπία του προτεινόμενου νομοσχεδίου την είχε εμπνευστεί όσον αφορά τα λεγόμενα ''ομόφυλα ζευγάρια'' ο φρενοβλαβής αυτοκράτορας της Ρώμης Νέρων».
Σημείωνε δε ότι «με το νομοσχέδιο απενοχοποιούνται οι πρακτικές της ομοφυλοφιλίας που αναπόδραστα οδηγούν σε άπειρες λοιμώξεις του οργανισμού και καρκινογενέσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα αυξήσουν τον τζίρο των μεγάλων πολυεθνικών του φαρμάκου».
Παρεμβαίνοντας επί παντός επιστητού, κυρίως σε θέματα που αφορούν τον Πειραιά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Δικαιοσύνης κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Ευ. Μαρινάκη, όπου, σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενος την εμπειρία του στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε την υπόθεση ως «ατεκμηρίωτη καί χωρίς ουσιώδη στοιχειοθέτηση καί κατά ταύτα αποβαίνει έωλος, αβάσιμος καί ανεπέρειστος».
Μέτωπο με τους Καθολικούς
Ο μητροπολίτης Πειραιώς έχει επιτεθεί με σφοδρότητα κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και έχει μηνύσει το 2011 τον ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατηγορώντας τη ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της και την προσπάθεια προσηλυτισμού εξαπολύοντας συγχρόνως δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του Ρωμαιοκαθολικισμού.
Νίκος Β. Τσίτσας - ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια