Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για τζιχαντιστές και Τούρκους σαμποτέρ προετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ.

Με διαδοχικές συσκέψεις και απανωτές εκτιμήσεις απειλής αποπειρώνται τα στελέχη της Αστυνομίας να προσεγγίσουν το όποιο ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει
για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα της Κωνσταντινούπολης.

Και όπως προκύπτει, σε επίπεδο ανάλυσης τουλάχιστον, υπάρχουν σημαντικά πεδία ενδιαφέροντος.

Όπως σημειώνουν μιλώντας στο bloko.gr στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το ενδιαφέρον τους δεν εστιάζεται στο άμεσα προσεχές μέλλον αλλά στο εγγύς. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, το καλοκαίρι υπάρχουν είτε αχνοφαίνονται δύο ειδών απειλές. Η πρώτη, σχετίζεται με την πιθανότητα απόπειρας εισόδου τζιχαντιστών στα νησιά και εκδήλωσης τρομοκρατικού χτυπήματος σε θέρετρα που θα σφύζουν με την παρουσία Γερμανών, Βρετανών, Γάλλων τουριστών και όπως είδαμε συμπληρώνουν, στην Κωνσταντινούπολη χτυπήθηκε γκρουπ Γερμανών πολιτών.

Η δεύτερη απειλή όμως φαίνεται να έχει οικονομικό- κατασκοπικό αντίκτυπο. Τις αμέσως επόμενες ώρες του χτυπήματος ξεκίνησε ένα σφοδρό κύμα ακύρωσης τουριστικών κρατήσεων στην Τουρκία και το οποίο εξακολουθεί να μαίνεται αμείωτο. Ο πιο άμεσος ανταγωνιστής της Τουρκίας στο τομέα του τουριστικού κεφαλαίου είναι η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εκφράζονται σκέψεις για την πιθανότητα ενός προβοκατόρικου χτυπήματος από εξτρεμιστές ή εθνικιστές της γειτονικής χώρας που κατευθύνονται είτε από κυβερνητικά, ή από επιχειρηματικά κέντρα καθοδήγησης.

Για το σκοπό αυτό, οι εισηγήσεις είναι να υπάρξει έγκαιρη οργάνωση αστυνομικών γραμμών ελέγχου και άμυνας, καθώς το διακύβευμα είναι η προστασία της πιο βαριάς ελληνικής βιομηχανίας.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια