Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βενιζέλος: Λυπηθείτε την χώρα και μην διαπραγματεύεστε άλλο

«Έλεος με τις επιπολαιότητες και τους ερασιτεχνισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με tweets», είπε για τις σχετικές αναρτήσεις στον
λογαριασμό του πρωθυπουργού 

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συνολικά προς την κυβέρνηση να «λυπηθούν την χώρα» έκανε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπολύοντας επίθεση εφ όλης της ύλης.

«Το θέμα δεν είναι αν η αντιπολίτευση επιθυμεί άλλη κυβέρνηση» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει «Το θέμα είναι πως αισθάνεται η σημερινή κυβέρνηση. Αναλάβετε την ευθύνη σας και κυβερνήστε. Αλλά προς Θεού πάψτε να «διαπραγματεύεστε» με αυτό τον τρόπο όπως για το μνημόνιο, το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Λυπηθείτε την χώρα».

«Έλεος με τις επιπολαιότητες και τους ερασιτεχνισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με tweets» ανέφερε σε άλλο σημείο σχετικά με την «εμπλοκή» που υπήρξε μετά από σχόλια που αναρτήθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter και στην συνέχεια αποσύρθηκαν.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν επικρατούσε σήμερα η οικονομική κατάσταση που ίσχυε πριν από 12 μήνες, τότε η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού θα ήταν ευνοϊκότερη για τους ασφαλισμένους.

Επικριτικός εμφανίστηκε και για την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λέγοντας ότι «έγινε εξαέρωση του χαρτοφυλακίου και αφελληνισμός των τραπεζών. Πραγματοποιήθηκε ένα παλιό σχέδιο αν διαβάσει κανείς τα κείμενα του κ. Βαρουφάκη. Είναι επίσης και δείγμα της σκληρής δήθεν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που πάντα καταλήγει σε υποχώρηση σε όλα. Αυτό θα γίνει και στο ασφαλιστικό. Μην διαπραγματεύεστε άλλο».

Αναφορικά με την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είπε πως αποτελεί «δημαγωγία σε θεσμικό επίπεδο να καλείς αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και να τους λες να ευχηθούν να μην κοπούν συντάξεις… Να δημιουργηθεί εθνική δημαγωγία για να κρυφτεί ο κυβερνητικός τυχοδιωκτισμός».

Παράλληλα, ζήτησε να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την «εξέταση των 3 μνημονίων, για το κούρεμα χρέους και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Να ανασυσταθεί η εξεταστική επιτροπή και να τα εξετάσει όλα για λόγους ιστορικούς και παιδαγωγικούς και να διασκεδάσει ο ταλαίπωρος λαός από τις ανακολουθίες σας. Να μας εξηγήσετε γιατί σας πήραν από τα χέρια τα 11 δις ευρώ από το ΤΧΣ,  γιατί συγκεντρώσατε μέσα στο άγχος σας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών φορέων και τα κάνετε Ρέπος χωρίς προοπτική αποκατάστασης, γιατί αυξήσατε το χρέος και τώρα ευνουχίζετε την εθνική διαπραγμάτευση με αυτά που λέτε με το PSI. Θα τη βλέπετε με το κιάλι την διαπραγμάτευση του 2012 και θα την προσκυνάτε».



ΘΕΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια